- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Cosmote Romania a ajuns la 5,2 mil. clienti si este pe EBITDA pozitiv, la 9 luni

26 Nov, 11:30 • Redactia DailyBusiness
Operatorul telecom Cosmote Romania a atras in trimestrul trei al anului un numar de peste 600.000 de clienti, ajungand la finele lunii septembrie la 5,2 mil. clienti. La noua luni, compania a raportat EBITDA pozitiv de 10,6 mil. euro, comparativ cu pierderi de 27,4 mil. euro in aceeasi perioada a anului precedent.
Cosmote Romania a ajuns la 5,2 mil. clienti si este pe EBITDA pozitiv, la 9 luni

Astfel, Cosmote are in Romania circa jumatate din numarul de clienti ai Orange, respectiv Vodafone.

In trimestrul trei, veniturile companiei au crescut cu 108% fata de aceeasi perioada a lui 2007, pana la 86,6 mil. euro.

Din totalul de clienti ai Cosmote Romania, 18% sunt post-paid (cu abonament).

Cresterea cea mai importanta a fost obtinuta in segmentul abonamente, unde numarul de clienti s-a majorat cu 106,3% pe parcursul primelor noua luni ale anului, comparativ cu 2007. Cosmote inregistreaza cea mai mare rata de atragere de noi clienti de pe piata, in primele noua luni ale anului numarul celor care au intrat in retea fiind de 1,63 milioane, conform companiei.

Oficialii OTE, grup care detine Cosmote Romania, au declarat ca in anumite sectoare si orase cheie ale Romaniei, operatorul telecom este pe locul doi ca si cota de piata, fara sa ofere insa exemple concrete.