- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Cosmote Romania a lansat un serviciu de Internet mobil 3G preplatit. Vezi preturile.

04 Aug, 13:35 • Redactia DailyBusiness
Cosmote Romania a lansat miercuri un serviciu de Internet mobil 3G prepaid, adresandu-se utilizatorilor care folosesc Internet mobil ocazional si care cauta solutii de control al costurilor, precum studentii sau persoanele care viziteaza Romania pentru scurta durata. Un serviciu similar a lansat acum cateva luni si Vodafone Romania.
Cosmote Romania a lansat un serviciu de Internet mobil 3G preplatit. Vezi preturile.

Pana in prezent, Cosmote oferea Internet mobil 3G doar la abonament.

Noul serviciu in banda larga este in prezent disponibil in doua pachete start: Cartela Internet, un pachet ce contine o cartela SIM si un ghid rapid de startup, disponibil la 10 euro (fara TVA), sau pachetul dedicat de date modem 3G si cartela Internet, care contine un modem 3G ce ofera acces la internet cu viteze de pana la 7,2 Mbps si o cartela SIM cu 10 euro credit, totul pentru 34 euro (fara TVA). Creditul initial inclus in pachetele preplatite ofera posibilitatea de a activa extraoptiunea de 2GB, valabila pentru o luna, inca din momentul achizitionarii pachetului.
[img=796][/img]
Odata ce pachetul start este achizitionat, clientii vor putea naviga pe Internet la un tarif standard de 0,02 euro/MB sau pot alege una dintre optiunile din tabelul atasat.

Dupa ce traficul initial disponibil in cadrul extraoptiunii este consumat, clientii vor putea continua navigarea pe internet, traficul suplimentar fiind tarifat cu 0,01 euro/MB.

Utilizatorii serviciului de date preplatit au posibilitatea de a trimite SMS-uri la un tarif standard de 0,05 euro/SMS.

Vodafone Romania a lansat in aprilie 2010 un serviciu similar.

Cartela Internet Vodafone este disponibila in doua variante: pachetele cu cartela reincarcabila si pachetele cu cartela reincarcabila si modem USB. Acest din urma pachet costa 140 lei.

Pretul variaza de la 5 euro credit, viteza maxima in acest caz fiind de 3,6 Mbps, valabilitate 10 zile si trafic inclus de 0,5 Gb, pana la 30 euro credit, ce implica viteza maxima de 21,6 Mbps, valabilitate de 30 zile si trafic inclus de 8 Gb.

Serviciile 3G ale Cosmote sunt disponibile in prezent in aproximativ 3.300 localitati din intreaga tara.

Principalii concurenti ai companiei pe segmentul de date sunt Orange Romania si Vodafone Romania.