- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Cosmote Romania reuseste sa isi mareasca profitul operational si veniturile in trimestrul trei – vezi rezultatele

04 Nov, 11:38 • Redactia DailyBusiness
Operatorul telecom Cosmote Romania a inregistrat in trimestrul trei al anului venituri de 117,5 mil. euro, in crestere cu 8,5% fata de aceeasi perioada a anului precedent. La noua luni, compania a reusit o evolutie de 9,3%, pana la 347,2 mil. euro, conform raportului financiar OTE, compania mama a Cosmote.
Cosmote Romania reuseste sa isi mareasca profitul operational si veniturile in trimestrul trei - vezi rezultatele

EBITDA Cosmote Romania a evoluat cu 12%, pana la 23,3 mil. euro. La noua luni, EBITDA a scazut insa cu 14,9%, pana la 48,6 mil. euro.

Din rezultatele financiare sunt excluse veniturile Zapp, operator preluat de Cosmote in 2009.

In trimestrul trei 2010 compania avea un numar de 6,7 milioane clienti (exceptand clientii Zapp), dintre care 20,1% erau postpaid. In aceeasi perioada a lui 2009, compania avea 6,59 milioane clienti.

„Cresterea numarului de clienti postpaid, in special pe segmentul business, a generat o crestere importanta a veniturilor. Numarul de clienti prepaid a crescut de asemenea, in ciuda competitiei acerbe pe acest segment”, conform raportului OTE.

In trimestrul trei, veniturile din servicii au crescut cu 3,4%.

Liderul de piata pe segmentul de telefonie mobila este Orange Romania, care a anuntat pe trimestrul trei scaderea veniturilor cu 8,7% si reducerea bazei de clienti.

Vodafone Romania, al doilea jucator pe piata de telefonie mobila, isi va anunta rezultatele financiare pe trimestrul trei saptamana viitoare.

Ce parere aveti de evolutia Cosmote Romania?