IT&C

Cum vor arata telefoanele viitorului: Mai e loc de inovatie?

02 decembrie 2012, ora 10:15   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
telefoane.jpg
Va mai aduceti aminte de telefoanele mobile din anii 80-90? De "caramizile" Motorola Dynatac, de primele Nokia, Nec-uri si Sony Ericsson? La 20 de ani distanta, telefonul mobil a devenit un adevarat computer, capabil de o experienta full-multimedia. Mai e loc de inovatie in acest domeniu? Bineinteles, spun specialistii.

Potrivit expertilor, telefoanele viitorului se vor baza pe nanotehnologie, isi vor putea schimba forma, se vor incarca prin celule fotoelectrice, vor inregistra tot ce se intampla in jurul utilizatorului si vor ajunge sa recunoasca lucruri sau chiar persoane si sa furnizeze instant informatii despre ele.


Iata cateva dintre cele mai interesante concepte.

Pocket phoneImaginat de inventatorul turc Emir Rifat, ôPoketö este un mini-telefon de á5 cm x 5 cm realizat dintr-un material touch-sensitive eco-friendly care imita hartia. Gadgetul, castigatorul al concursului Istanbul Design Week 2007, beneficiaza de 5 display-uri cu keypad-uri, 2 mini-tastaturi si un buton sensitive, plasat in centru. Telefonul se pliaza si este foarte usor de purtat si folosit. Detalii si alte imagini puteti afla deáaici.Nokia Morph

Chiar daca in prezent traieste mai mult din amintiri, Nokia priveste cu speranta la viitor. Unul dintre cele mai interesante concepte de telefoane lansate de producatorul finlandez este Morph. Un telefon ce foloseste nanotehnologie pentru a crea un corp flexibil si un ecran transparent, care poate fi modelat in forma in care este preferata de utilizator.


Nokia Flexible Concept Phone

Tot de la Nokia vine si urmatorul concept. Un telefon realizat dintr-un material cu memorie, ce imita plasticul.

Flip Android

Flip este un concept de telefon mobil imaginat de Kristian Ulrich Larsen. Smartphone-ul are trei ecrane separate super amoled, care se pliaza, la nevoie, intr-unul singur. Gadgetul, dotat cu o tastatura full qwerty, ruleaza sistemul de operare Android.


Window Phone

Imaginat deáSeunghan Song, telefonul este realizat dintr-un material inteligent ce imita sticla. Smart-phone-ul este unul de tip full-display, fiind capabil sa isi modifice suprafata in functie de aplicatia folosita, de la dialing, la sms, meteo, web si video. Amanunte si alte fotografii puteti vedeaáaici.

Sticker Phone

Telefonul imaginat de Liu Hsiang-Ling functioneaza dupa un concept eco, inovativ si foarte simplu. Smartphone-ul, realizat dintr-un material polysiloxane (silicon), prezinta o suprafata super-aderenta, astfel ca telefonul poate fi lipit pe geam pentru a-si incarca singur bateriile solare.áTelefonul are o tastatura simpla, cu butoane de on-off si o tasta de volum pe laterala. áMai multe detalii puteti citiáaici.

Fujitsu Pebble

Un telefon cu un design special, glamour, dedicat persoanelor de sex feminin. Prezentat, in premiera, la expozitiaáCEATEC (Combined Exhibition of Advanced Technologies) din Japonia, telefonul vine cu o inovatie spectaculoasa. Pata neagra din mijloc poate fi transformata in tastatura, media-panel sau web-browser, in functie de locul in care este miscata. Detalii si alte imagini puteti afla deáaici.

Visual Sound

Conceptul, imaginat de Suhyun Kim, este construit dintr-un panou de cristale lichide. Principala sa inovatie o reprezinta modul de folosire. Telefonul transforma vocea in text si invers, astfel ca convorbirea capata o nota cel putin interesanta, mai ales insotita si de experienta video 3D. Smartphone-ul este dotat, bineinteles, cu toate accesoriile necesare.


Leaf Phone

Acest concept de telefon, imaginat deáAnastasia Zharkova, se inspira din lumea organica, luand forma unei frunze pe care o poti atasa de mana sau de alta parte a corpului. Gadget-ul combina esteticitatea cu functionalitatea, oferind o experienta multimedia completa. Bineinteles, telefonul este realizat dintr-un material care acumuleaza energia solara astfel ca, impreuna cu bateriile electromagnetice, functioneaza, practic, fara oprire. Avand in vedere forma speciala, tastatura este una virtuala, proiectata de un laser pe orice suprafata. Mai multe detalii puteti citiáaiciCobalto

Un telefon cu adevarat unic, ce imbina designul futurist cu nanotehnologia. Un gadget imaginat de Mac Funamizu, inspirat din seria Sci-Fi ôMinority Reportö. Telefonul, dincolo de functiile obisnuite, poate proiecta imagini 3D. Cobalto se incarca prin celulele fotosensibile prezente pe ecran. Amanunte si alte fotografii puteti vedeaáaici.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Adrian Popescu a spus:
10/12/2012 11:32
DAR OAMENII VIITORULUI , CUM VOR ARATA ? MAI E LOC DE MODERATIE ?DE CUMPATARE ?
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 23 Octombrie 2021, 09:50
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter