- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

DCS: 75% din vanzarile unui operator telecom sunt generate de promotii

14 Dec, 13:50 • Redactia DailyBusiness
De sarbatori, operatorii telecom se bat in oferte pentru a atrage cat mai multi clienti si pentru a stimula vanzarile, astfel ca in medie, peste 75% din vanzarile unui operator telecom sunt generate de ofertele promotionale, a spus Dinu Malacopol, CEO al Digital Cable Systems.
DCS: 75% din vanzarile unui operator telecom sunt generate de promotii

Cu toate ca sectorul telecom a fost mai ferit de criza, concurenta acerba de pe aceasta piata se reflecta in ofertele tot mai competitive ale furnizorilor, care par sa se intensifice spre finalul anului.

„Faptul ca recesiunea nu s-a facut simtita atat de puternic precum se astepta in sectorul telecom nu inseamna ca operatorii de pe aceasta piata vor inregistra aceleasi cresteri ca in anii trecuti. Batalia se da pentru atragerea de noi clienti, dar mai ales pe fidelizarea celor deja existenti, iar acest lucru se poate realiza oferindu-le oamenilor ceea ce cauta cel mai mult in aceasta perioada: reduceri, gratuitati, preturi mici, chiar si cu riscul de a micsora temporar marjele de profit”, a declarat Dinu Malacopol.

Akta, divizia DCS orientata catre consumatorii casnici, ca furnizor de servicii de televiziune, Internet si telefonie, estimeaza ca promotiile ii vor aduce in decembrie o crestere de aproximativ 80% a vanzarilor fata de media lunilor anterioare, potrivit lui Dinu Malacopol.

Oferta Akta de sarbatori include reduceri de 50% timp de 6 luni la abonamentul de televiziune prin cablu. In plus, Akta mizeaza pe atragerea unui numar semnificativ de clienti noi pentru serviciile sale de date, oferind un discount de 50% din pretul abonamentului, timp de 6 luni, pentru contractele noi de Internet, si inca o luna gratuita pentru abonatii care isi aduc un prieten in retea.

Clientii serviciilor de telefonie Aktatel, lansat in acest an, beneficiaza de 6 luni de de abonament gratuit, la care se adauga convorbiri gratuite si nelimitate in retea. In plus, acestia beneficiaza de instalare si telefon gratuite, iar dupa expirarea celor 6 luni de promotie platesc unul dintre cele mai mici abonamente de telefonie fixa de pe piata.

Infiintat in 2005, prin fuziunea mai multor companii de cablu, grupul DCS ofera servicii de transmisie prin cablu a programelor de televiziune, solutii de transmisiuni date si acces Internet, precum si telefonie fixa, atat pe segmentul business cat si pe cel al clientilor rezidentiali, pe piata din Romania.

Din portofoliul DCS fac parte brandurile Akta – adresat in exclusivitate consumatorilor individuali, si Dial Telecom.