- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Deutsche Telekom va mai achizitiona 5% din OTE

18 Jun, 15:43 • Redactia DailyBusiness
Deutsche Telekom va mai achizitiona 5% din operatorul de telecomunicatii OTE, pentru suma de 674 milioane de euro, cu 385,5 milioane de euro mai mult decat valoarea actuala a actiunilor, scrie Bloomberg.
Deutsche Telekom va mai achizitiona 5% din OTE

Deutsche Telekom trebuie sa cumpere actiunile la o valoare de 27,50 de euro per actiune, a declarat Ministrul de Economie si Finante Ioannis Papathanasiou dupa intalnirea cu Rene Obermann, CEO al Deutsche Telekom. „Plata pentru o participatie suplimentara va fi cu 385,5 milioane de euro mai mare decat actuala valoare a actiunilor”, a precizat Papathanasiou. Aceasta intelegere va ajuta Grecia sa-si reduca datoriile de stat.

Deutsche Telekom, cel mai mare operator de telefonie din Europa, detine 25% din OTE plus o actiune, la fel ca statul grec.

In luna noiembrie a anului trecut, statul a transferat 3% din actiunile sale la OTE la operatorul german Deutsche Telekom la pretul de 29 de euro per actiune, operatorul german ajungand la o participatie de 25% din OTE.

Pana la momentul respectiv, Deutsche Telekom a platit un total de 3,2 miliarde de euro pentru actiunile pe care le detine la OTE. Presa internationala scria ca, in urmatorii ani, statul grec urmeaza sa mai vanda la pana 15% din actiunile sale operatorului german.

Restul titlurilor sunt detinute de actionari institutionali greci si internationali, si de alti actionari.

In Romania, OTE furnizeaza servicii de telefonie mobila prin subsidiara Cosmote si este actionar majoritar la Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata romaneasca, la care detine 54% din capital.