- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Directorul Germanos Romania a plecat in Bulgaria, ca director comercial al Globul

09 Mar, 12:12 • mihaela.tudorancea
Dimitrios Blatsios (foto), director general al Germanos Telecom, cea mai mare retea de magazine de telefoane si accesorii din Romania, a plecat de la conducerea companiei pentru a ocupa pozitia de director comercial in cadrul Globul, operator bulgar de telefonie mobila, membru al grupului OTE ca si Cosmote, potrivit surselor din piata.
Directorul Germanos Romania a plecat in Bulgaria, ca director comercial al Globul

Totodata, aceleasi surse mentioneaza ca Germanos si Cosmote isi vor integra operatiunile de marketing.

Contactati de catre DailyBusiness.ro, reprezentantii Germanos Romania nu au facut nicio declaratie in legatura cu aceste informatii.

Dimitrios Blatsios a preluat sefia Germanos Romania in octombrie 2006. Anterior, a condus divizia internationala de retail Germanos (Polonia, Bulgaria, Romania, Ucraina, Macedonia si Cipru). Inainte de a se alatura grupului Germanos a ocupat functii de top management in cadrul unor companii multinationale precum Henkel, Johnson & Johnson, unde a facut parte si din Consiliul de Administratie.

In Romania, OTE mai furnizeaza servicii de telefonie mobila prin subsidiara Cosmote si este actionar majoritar la Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata romaneasca, la care detine 54% din capital. Totodata, Deutsche Telekom detine 25% din actiunile OTE pentru care a platit un total de 3,2 miliarde de euro, potrivit presei internationale. In curand, compania germana isi va anunta planurile pentru celelalte subsidiare OTE din Romania.

Germanos Romania a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 84,7 milioane de euro si pierderi de 3,57 milioane de euro, potrivit ultimelor date disponibile pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor.

A mai scris pe acest subiect si:
Business Standard

Update 10.03.2009, ora 14:00

Reprezentantii Germanos au confirmat stirea potrivit careia mandatul lui Dimitrios Blatsios s-a incheiat.

“Dl. Dimitrios Blatsios, al carui mandat de doi ani la conducerea Germanos a expirat la sfarsitul anului 2008, a preluat responsabilitati importante in conducerea Globul, operatorul bulgar de telefonie mobila din cadrul Grupului OTE, unde expertiza sa valoroasa va sprijini cu success obiectivele Grupului”, au declarat reprezentantii Germanos.