- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Divizia AOL se va separa de Time Warner pana la sfarsitul acestui an

29 May, 12:11 • Redactia DailyBusiness
Conglomeratul media Time Warner va separa AOL (America OnLine), diviza sa de servicii de Internet, pana la sfarsitul acestui an, o miscare asteptata de analistii din piata, tinand cont ca aceasta este divizia cea mai slaba a companiei, scrie Reuters.
Divizia AOL se va separa de Time Warner pana la sfarsitul acestui an

Reprezentantii Time Warner au declarat ca aceasta miscare a fost aprobata de consiliul director, insa mai are nevoie de aprobarile regulatorilor. Analistii din piata au evaluat AOL intre 3 si 5 miliarde de dolari (2-3,5 mld. euro).

Inca de la inceputul lunii februarie, Google a anuntat ca intentioneaza sa-si exercite anumite drepturi prevazute la momentul achizitiei pachetului de actiuni din cadrul AOL, prin care sa oblige conglomeratul media sa-si rascumpere participatia sau sa separe AOL ca si companie, urmand sa o listeze la Bursa.

Tim Armstrong, senior vicepresedinte al Google, a preluat functia de presedinte si director executiv al AOL la inceputul lunii martie a acestui an. Afacerile AOL au scazut cu 20% in 2008, la 4,2 miliarde de dolari (3 mld. euro), reprezentantii companiei dand vina pe scaderea pietei de publicitate.