IT&C

E oficial: OTE nu cumpara acum restul de 46% din Romtelecom (Update 1)

30 mai 2011, ora 14:22 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Romtelecom-58.jpg
Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a anuntat, astazi, ca grupul grec OTE, actionarul majoritar al Romtelecom, nu poate inainta in acest moment o oferta pentru participatia de 46% detinuta de statul roman, din motive ce tin de continuarea crizei economice din regiune si de actuala strategie financiara a OTE de a-si reduce expunerea la datorii.

MCSI precizeaza ca OTE ar putea sa-si reconsidere pozitia daca circumstantele se schimba.

Totodata, OTE propune demararea imediata a operatiunilor de fuziune dintre Romtelecom si operatorul de telefonie mobila Cosmote, aflat tot in proprietatea sa.

In acelasi timp, OTE mentioneaza ca daca statul roman doreste sa-si monetizeze actiunile partial sau integral prin listare la bursa, va transmite instructiunile potrivite managementului Romtelecom pentru a asista ministerul in acest proces.

OTE nu considera oportun sa cumpere acum pachetul minoritar al statului la Romtelecom (Articol initial)

30 mai 2011, ora 12:58 
romtelecom1.jpg
Grupul grec de telecomunicatii OTE, actionarul majoritar al Romtelecom, nu considera oportun in acest moment sa achizitioneze pachetul minortar de actiuni Romtelecom, detinut de statul roman.

Decizia OTE vine pe fondul situatiei financiare din Grecia, precum si pe fondul impunerii de catre Deutsche Telekom, care detine 30% din actiunile operatorului grec, de a acumula cash, potrivit Hotnews.ro.

Statul roman detine 46% din actiunile Romtelecom, iar ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, declara vineri ca se asteapta sa obtina un miliard de euro pentru acest pachet.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 01 Decembrie 2020, 01:30
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter