IT&C, REAL ESTATE

Echipa Romaniei, prezenta la Solar Decathlon

12 iulie 2019, ora 13:36 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
solar.jpg
Romania participă în această lună la Solar Decathlon Europe din Ungaria, cea mai importantă competiție de arhitectură și inginerie la nivel mondial, cu proiectul OVER4. Ediția din 2019 a competiției Solar Decathlon Europe 2019 se desfășoară în Szentendre, Ungaria, și are ca tematica renovarea și reabilitarea clădirilor existente.

Echipa României, formată din studenți de la trei universități bucureștene, susținută de Habitat Energy, concurează cu alte 15 echipe din toată lumea, cu proiectul OVER4, un concept unic de renovare integrată. Proiectul vizează renovarea unui bloc de locuințe tip serie 770-83 cu 5 niveluri, construit masiv în România în perioada comunistă. ,Din lipsa unei strategii coerente de renovare, o astfel de abordare de tip "deep renovation" este necesară pentru a ne alinia directivelor europene cu privire la eficiența energetică, emisii de CO2 și in final, standardul nZEB (nearly Zero Energy Building).

"Pentru competiția Solar Decathlon Europe am proiectat multidisciplinar prototipul Over4, o casă solară, independentă energetic, modulară și la cl mai exigent standard de eficiență energetică, standardul Passive House. Va fi asamblată de 3 ori și va fi testată în cele mai stricte condiții în cadrul competiției", afirmă reprezentanții României.

Proiectul OVER4 este echipat cu acelasi panouri fotovoltaice SUNERG care și-au dovedit eficiența în competițiile din 2012 și 2018,  din proiectul EfdeN. În 2012, Habitat Energy a echipat casa Prispa cu un sistem fotovoltaic complet on grid de 8kW folosind componente SMA și panourile fotovoltaice SUNERG din Italia, echipa României obținând un loc 2 la eficiența energetică.În 2018, în Dubai, EfdeN Siganature a fost echipat cu un sistem fotovoltaic hibrid realizat cu panouri SUNERG si componente ABB, Victron Energy obținând de asemenea un loc 4 la aceeași proba de eficiență energetică.

Solar Decathlon este o competiție care provoacă studentii de la universitățile din întreaga lume să proiecteze și să construiască cele mai inovative și eficiente locuințe alimentate cu energia solară.

Organizatorii analizează proiectele în prealabil și le selectează pe cele mai bune pentru competiție. Începând din 2010, această "Olimpiada a caselor solare", organizată inițial în SUA, a pătruns și în Europa, România participând pentru prima oară în 2012, la Madrid, cu proiectul Prispa.

În 2018 , competitia, s-a extins și în Orientul Mijlociu. Emiratele Arabe Unite au organizat în Dubai o ediție specială la care România a fost prezentă cu proiectul Efden - Signature. Habitat Energy, unul dintre susținătorii echipei României, este o companie fondată în 2008 care își propune să ofere sisteme integrate, sustenabilitate și inovație prin cele 2 mărci iluminat-ieftin.ro și solar-depot.ro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 06 Iulie 2022, 07:33
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter