IT&C

Emag a deschis un showroom la Cluj-Napoca si estimeaza vanzari de 3 mil. euro in primul an

22 octombrie 2009, ora 11:57, autor(i): Alex Goaga   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
emag.jpgmedie.jpg
eMag a deschis miercuri al patrulea showroom al companiei, la Cluj-Napoca, dupa o investitie de circa 50.000 euro, si estimeaza vanzari de circa 3 mil. euro pentru acest spatiu in primul an de functionare.

Suprafata unitatii este de 120 metri patrati. "Am ales sa deschidem showroom-ul la Cluj pentru a acoperi si zona Ardealului. Acum este momentul sa ne consolidam pozitia, un timp nu vom mai deschide astfel de puncte de vanzare", a declarat Bogdan Vlad, director general al eMag.

Acesta a subliniat ca prezenta punctelor de vanzare offline tripleaza rata de conversie a vizitatorilor online care si cumpara. "In prezent, avem cea mai mare rata de conversie de pe piata - circa 3,5%. Cei mai multi jucatori online din Romania reusesc sa atraga doar circa 0,5% dintre vizitatori sa si cumpere. Prezenta punctelor de vanzare fixe tripleaza aceasta rata, deoarece circa 70% dintre cei ce viziteaza magazine online prefera ulterior sa cumpere din offline", a aratat Bogdan Vlad.

Vanzarile inregistrate de showroom-uri se ridica la circa 25.000 euro/mp pe an, "mai mult decat media pietei, de 2.500-4.000 euro/mp pe an", sustine Vlad.In magazinele din tarile dezvoltate, rata de conversie poate ajunge si pana la 20%, conform oficialului eMag.

Showroom-urile eMag din Bucuresti, Iasi si Ploiesti atrag impreuna circa 40.000 de vizitatori pe luna. "Clientul a devenit foarte pretentios. A inceput sa nu mai fie influentat puternic de reclame, reviste sau personalul din magazin, punand mai mult accent in decizia de cumparare pe review-uri de pe forumuri, site-uri sau comparatoare de preturi", a spus, la randul sau, Radu Apostolescu, director de marketing al eMag.

Magazinul online eMag.ro atrage circa 700.000 de vizitatori unici pe luna, rata de revenire fiind de 68%, "cea mai mare din industrie", conform oficialilor companiei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
niros a spus:
07/11/2009 06:36
Nu contest seriozitatea Emag-ului, a angajatilor; am cumparat de mai multe ori de la ei si am fost multumit de ei daaaar nu sunt perfecti; pentru un comparator modest ca mine, a primi un hardextern fara cablu dar cu doua carti de instructiuni (in loc de una) a reprezentat un prilej de nemultumire dar i-am iertat pentru ca au deschis un showroom in Iasi de unde am cumparat de citeva ori si am fost multumit. Singurul lucru care le reprosez acum este preturile prea mari fata de alti omologi ai Emag de pe piata romaneasca. Am obosit sa caut o configuratie care sa fie ceva mai mica (sau macar egala) decit la PCGarage (acesta este al 2-lea in optiunile mele)
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 23 Ianuarie 2022, 04:51
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter