IT&C

EuroGsm: Romanii din zona rurala vor servicii de baza, cei din urban vor trafic nelimitat

17 martie 2014, ora 16:34 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
zoltanhalmai.jpg
Cererea de pachete de date mobile a crescut in 2013, precum si cererea de servicii de televiziune, disponibile atat pe TV cat si pe terminalele inteligente, potrivit EuroGsm, unul dintre cei mai mari retaileri in domeniul telecom.

Oficialii companiei estimeaza ca tendinta va continua si in 2014, pe fondul cresterii ratei de penetrare a tabletelor si smartphone-urilor. 

„Anul trecut a continuat trendul ascendent al cererii de pachete integrate, care contin minute in retea si nationale, servicii de date si smartphone-uri sau tablete la preturi speciale. Estimam cresterea consumului de date si in acest an, odata cu cea a numarului utilizatorilor de device- uri inteligente”, a declarat Zoltan Halmai, director comercial EuroGsm.

O tendinta interesanta este cresterea cererii de pachete cu tablete la preturi preferentiale, alaturi de serviciile de date si televiziune, in special in randul parintilor, acestia achizitionandu- le pentru a servi drept un mediu-suport in educatia celor mici.

Potrivit lui Halmai, un serviciu care va inregistra crestere si in 2014 va fi cel de televiziune, datorita continutului multumedia oferit pe mai multe tipuri de ecrane, de la TV pana la smartphone sau tableta.

„Referitor la pachetele achizitionate in zonele rurale, sunt preferate in special serviciile de baza de tipul voce sau TV, in timp ce in localitatile urbane predomina cererea pentru abonamente care includ un trafic de date nelimitat, asociate in general cu servicii de voce si televiziune mai complexe”, a adaugat Zoltan Halmai.

Pe segmentul cartelelor preplatite, reprezentantul EuroGsm a mentionat ca sumele medii de achizitie pentru smartphone-uri si tablete sunt in stagnare, pe fondul unei competitii puternice intre jucatorii din piata.

In cazul abonamentelor insa, bugetul difera in functie de pachetul preferat de catre clienti. Datorita diversitatii serviciilor si a beneficiilor, clientii pot achizitiona smartphone-uri si tablete chiar si la 0 euro.

„Pentru perioada urmatoare, estimam o usoara crestere a bugetului mediu de achizitie pentru servicii telecom, bazata pe completarea serviciilor de voce cu optiuni de date si televiziune”, a incheiat Zoltan Halmai.

EuroGsm este unul dintre cei mai mari retaileri in domeniul telecom, cu o retea de magazine extinsa la 80 de orase si 112 unitati in cei 17 ani de existenta.

Printre concurentii acestei companii se numara Germanos si Arsis.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 Aprilie 2019, 22:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter