- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Flamingo: In 2008, piata aparatelor foto profesionale va creste cu 60%

03 Apr, 16:20 • sergiu.mircea
Piata aparatelor foto digitale profesionale (DSLR) va creste cu 60%, in 2008, ca urmare a scaderii preturilor si a diversificarii preferintelor clientilor, a spus pentru DailyBusiness Jiri Rizek, CEO al Flamingo International.
Flamingo: In 2008, piata aparatelor foto profesionale va creste cu 60%

In 2007, aparatele foto digitale au contribuit cu aproximativ 5% la cifra de afaceri de afaceri de peste 170 mil. euro a Flamingo, totalizand vanzari de circa 9 mil. euro.

7% din vanzarile de aparate digitale in magazinele grupului Flamingo, adica peste 600.000 euro, au fost reprezentate de camere DSLR si semiprofesionale, conform lui Rizek.

Pentru 2008, grupul Flamingo estimeaza dublarea vanzarilor pentru aparatele foto DSLR si semiprofesionale pana la un nivel aproximativ de peste 1,5 mil.euro.

Vanzarile de aparate foto DSLR si semiprofesionale reprezinta aproximativ 5% din piata locala de aparate foto digitale, estimata la o valoare de aproximativ 60 mil. euro, a mai spus Rizek.

„Aparatele foto DSLR vor contribui anul acesta, in cazul nostru, cu 10% la totalul vanzarilor din categoria camerelor foto digitale”, au mai spus oficialii Flamingo.

Preturile pentru aparatele foto DSLR variaza de obicei intre 1.700 si 7.500 lei, in functie de prezenta sau absenta obiectivului si tipul acestuia.

Pretul mediu de vanzare al unui astfel de aparat in magazinele grupului Flamingo se ridica la 3.000 lei, iar cel mai bine vandut model de aparat profesional in magazinele Flamingo a fost Canon 350D, conform lui Rizek.

Ca urmare a cresterii cererii pentru astfel de aparate, Flamingo estimeaza o crestere puternica a vanzarilor pentru accesorii, cum ar fi trepiede si carduri de memorii.

Concurentii Flamingo pe aceasta piata sunt Altex/Mediagalaxy, UltraPro Computers, Depozitul de Calculatoare si magazinul online Emag.ro.

Numarul unitatilor vandute va inregistra insa o scadere la nivel global dupa 2010, exceptie facand tocmai camerele foto profesionale, conform IDC.

Vanzarile de camere DSLR digitale ar urma sa inregistreze o crestere cu 9 procente, urmand sa ajunga la 8,5 milioane de unitati vandute anual la nivel global pana in 2011.
Piata mondiala este dominata de Canon si Nikon, producatori care au o cota de circa 80%.