- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Fotografii profesionale cu telefonul mobil? S-ar putea intampla in 2011

22 Mar, 10:47 • Redactia DailyBusiness
Oamenii sunt atrasi in prezent de o noua generatie de smartphone-uri, cu multe aplicatii, browsere de Internet rapide si ecrane mari. Ceea ce le lipseste acestor telefoane este insa o camera foto performanta. Dar problema este pe cale sa fie rezolvata printr-o noua tehnologie, potrivit Cnet.com.
Fotografii profesionale cu telefonul mobil? S-ar putea intampla in 2011

O companie nou infiintata, InVisage, intentioneaza sa lanseze pe piata anul viitor o camera digitala cu senzori performanti. Tehnologia dezvoltata de acesta companie, numita QuantumFilm, este de patru ori mai eficienta in captarea luminii decat camerele traditionale, ceea ce inseamna ca noua tehnologie va oferi fie un timp de expunere mai ridicat in cazul in care lumina este slaba, oferind si rezolutii superioare celor existente pe piata in prezent.

„Dintr-o camera cu senzori de 3-megapixeli, putem face una de 12-megapixeli. Sau putem mari de 4 ori timpul de expunere”, a declarat directorul executiv al start-up-ului, Jess Lee.

In esenta, tehnologia consta in aplicarea unui invelis subtire deasupra cipului de silicon, care este mai eficient in convertirea luminii in semnale electrice, astfel incat lumina nu este partial blocata in invelisul metalic al microprocesorului.

Cititi mai multe