IT&C

Germania cere Apple clarificari privind stocarea datelor utilizatorilor pe iPhone si iPad

21 aprilie 2011, ora 21:13 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Apple trebuie sa clarifice o serie de intrebari referitoare la stocarea datelor utilizatorilor pe iPhone, iPad si alte aparate, a declarat, joi, un purtator de cuvant al ministerului pentru protectia consumatorilor din Germania.
Senatorul american Al Franken a facut miercuri o solicitare similara, in urma unui raport al unor cercetatori in domeniul securitatii, care acuza ca sistemul de operare al produselor Apple contine un fisier secret care inregistreaza locul in care se afla posesorul pe parcursul unei perioade de luni sau chiar ani, scrie Mediafax.

"Apple trebuie sa dezvaluie unde, pentru cat timp si in ce scop sunt pastrate aceste date, cine are acces la ele si cum le protejeaza de accesarea neautorizata, a declarat purtatorul de cuvant al ministerului german, Holger Eichele.

El a adaugat ca o astfel de colectare si stocare in secret a datelor privind localizarea smartphone-ului reprezinta o incalcare grava a dreptului la viata privata a utilizatorului.Legislatia din Germania referitoare la protejarea datelor este deosebit de strica, iar companii precum reteaua de socializare Facebook si motorul de cautare Google au avut probleme cu autoritatile de reglementare.

Fisierul in care sunt stocate datele, desi ascuns, nu are sisteme de protectie si permite unui hacker cu acces la iPhone sau iPad sa afle locatiile in care s-a aflat posesorul, au afirmat Pete Warden, fost inginer la Apple, si Alasdair Allan, cercetator la Universitatea din Exeter, Marea Britanie.

Descoperirea celor doi vine in contextul intensificarii aten?iei asupra modului in care companiile tehnologice colecteaza, arhiveaza si transmit informatiile stranse de la clientii care utilizeaza aparatura digitala.

Un purtator de cuvant al Apple Germany a refuzat sa comenteze subiectul.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 18 Ianuarie 2021, 22:14
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter