IT&C

Gigantii IT ar putea cheltui mai mult pentru preluari de companii in 2011

03 ianuarie 2011, ora 17:49 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Gigantii IT care au cheltuit peste 100 de miliarde de dolari anul trecut pentru a achizitiona diverse companii, ar putea arunca si mai multi bani in joc in 2011, pentru a avea astfel cat mai multe avantaje in cursa pentru satisfacerea cererii crescute pentru cloud computing si servicii de securitate, potrivit Bloomberg.
Intel, Hewlett-Packard (HP) si International Business Machines (IBM) conduc in topul companiilor care au achizitionat peste 2.700 de firme si nu au cheltuit decat o mica parte din banii cash acumulati in timpul recesiunii.

"Sunt increzator" in 2011, a spus presedintele firmei de avocatura care a intermediat vanzarea producatorului de software de securitate McAfee catre Intel pentru 7,7 miliarde de dolari, cea mai mare tranzactie din industrie, de anul trecut. Acesta estimeaza o crestere a tranzactiilor pe segmentul tehnologic anul acesta.

Firma de avocatura a acestuia a intermediat, in 2010, 62 de preluari in domeniul IT, care au insumat 16 miliarde de dolari.Anul trecut, HP, cel mai mare producator de computere din lume, a achizitionat compania de stocare de date 3Par, pentru 2,35 miliarde dolari, dupa 18 zile de "razboi" al ofertelor cu Dell. In total, HP a facut 9 achizitii anul trecut, printre care si preluarea Palm, pentru 1,2 miliarde de dolari.

IBM, cel mai mare furnizor de servicii IT din lume, a anuntat 16 achizitii in 2010.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 02 Martie 2021, 15:08
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter