- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Google sarbatoreste 160 de ani de la prima expozitie mondiala printr-un nou logo inedit

01 May, 15:18 • Redactia DailyBusiness
Google sarbatoreste 160 de ani de la prima expozitie mondiala, organizata la Londra in perioada 1 mai - 15 octombrie 1851, printr-un nou logo inedit ce prezinta un desen cu locul de desfasurare si unele exponate, ce poate fi observat in detaliu cu ajutorul cursorului care serveste drept lupa, relateaza Mediafax.
Google sarbatoreste 160 de ani de la prima expozitie mondiala printr-un nou logo inedit

Prima expozitie universala, denumita atunci Marea Expozitie a Lucrarilor de Industrie a tuturor natiunilor („The Great Exhibition of the Works of Industry of all Nations”) s-a desfasurat in Hyde Park, Londra, intr-o structura arhitectonica temporara, denumita Crystal Palace. Organizatorii au fost Henry Cole si Printul Albert, sotul monarhului britanic in functie, regina Victoria, aceasta deschizand evenimentul.

Expozitia s-a bucurat de participarea a numeroase figuri notabile ale timpului, printre care Charles Darwin, membri ai casei regale de Orleans sau scriitorii Charlotte Bront?, Lewis Carroll si George Eliot.

Acesta a fost prima dintr-o serie de expozitii internationale dedicate culturii si industriei, care aveau sa devina manifestari foarte populare in cea de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Intervalurile la care au fost organizate aceste expozitii au diferit de-a lungul timpului, de la un an la sase ani.

Precedenta expozitie universala a avut loc la Shanghai anul trecut, iar urmatoarea va fi organizata la Yesou (Coreea de Sud), in 2012.