- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

GTS achizitioneaza operatorul ceh de centre de date Sitel Data Center

25 Jan, 14:44 • Redactia DailyBusiness
GTS Central Europe, operator major de telecomunicatii bazat pe infrastructura si furnizor de servicii de centre de date in Europa Centrala si de Est (ECE), achizitioneaza Sitel Data Center, operatorul celui mai mare nod de Internet independent din Cehia, a anuntat marti compania.
GTS achizitioneaza operatorul ceh de centre de date Sitel Data Center

Sitel Data Center, cu o suprafata de 2.270 mp si o cifra de afaceri estimata la 6,3 milioane euro in 2010, deserveste aproximativ 130 de companii, printre care Tesco, Interoute, Mobilkom, Active 24 si Teleplan.

„GTS devine prin aceasta achiztiei cel mai mare jucator pe piata de centre de date din Cehia si isi intareste pozitia in regiunea Europei Centrale si de Est”, se precizeaza in comunicatul companiei.

Sitel Data Center va face parte din compania nou infiintata CE Colo, alaturi de toate celelalte 13 centre de date ale Grupului GTS.

Tranzactia a fost incheiata pe 6 ianuarie, anul curent.

„Datorita achizitiei Sitel Data Center, devenim cel mai mare furnizor de astfel de servicii in Cehia cu o cota de piata de 35%. Datorita achizitiei de anul trecut a Interware, suntem cel mai mare jucator pe piata din Ungaria”, a declarat Jan Daan Luycks, CEO CE Colo, noua membra a familiei GTS.

„Treptat, toate cele 14 centre de date ale Grupului GTS vor fi transferate catre compania nou infiintata, dedicata centrelor de date”, a adaugat acesta.

In afara de sectorul de centre de date, Grupul GTS a achizitionat anul trecut si operatorul Datek din Romania, precum si operatorul Dial Telecom din Slovacia.

Grupul GTS si, respectiv, compania nou infiintata CE Colo opereaza acum 14 centre de date in Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia si Romania. Acestea ofera o suprafata de peste 13.000 mp de spatiu pentru mai mult de 2.000 de clienti.

GTS Central Europe (GTS CE) detine o retea regionala extinsa de fibra optica, in toata regiunea ECE, cu extensii ale retelei in tarile invecinate precum Austria, tarile din Balcani, Statele Baltice, Rusia, Turcia si Ucraina.

In tarile ECE, precum Cehia, Polonia, Ungaria, Slovacia si Romania, GTS CE detine retele metropolitane subterane pentru furnizarea de servicii de comunicatii de voce, date, IP, MPLS si banda larga, pentru clienti comerciali locali dar si pentru furnizori de telecomunicatii, operatori de telefonie mobila si furnizori de continut.

In 2009, GTS CE a generat venituri de 384,5 milioane de euro si EBITDA de 86 milioane de euro.

Grupul GTS CE este detinut de un consortiu de investitori de capital privati, condusi de Columbia Capital si M/C Venture Partners, investitori americani cu experienta in sectoarele serviciilor de telecomunicatii si a celor bazate pe tehnologie, precum si Innova Capital, un grup major de capital privat concentrat pe zona Europei Centrale. HarbourVest Partners, Oak Investment Partners si Bessemer Venture Partners intregesc Consortiul.

GTS Telecom Romania are 125 angajati si a avut in 2009 o cifra de afaceri de 20 milioane euro cu venituri operative (EBITDA) de 5,2 milioane euro.