- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

GTS Central Europe achizitioneaza compania ungara Interware

16 Jun, 14:05 • Redactia DailyBusiness
GTS Central Europe (GTS) a anuntat miercuri ca a ajuns la un acord de preluare a Interware Zrt., un lider in furnizarea de servicii de DataCenter pe piata din Ungaria. Acordul trebuie avizat de Oficiul Concurentei din Ungaria si va fi finalizat pana la sfarsitul trimestrului trei al acestui an.
GTS Central Europe achizitioneaza compania ungara Interware

Detaliile financiare ale acordului nu au fost dezvaluite.

In acest moment, GTS detine si opereaza 7 DataCenter-e in Cehia, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria si pune la dispozitia clientilor peste 6.000 metri patrati spatiu de colocare, pentru un total de peste 10.000 de servere.

„Achizitia Interware intareste pozitia GTS pe piata Central si Est Europeana a serviciilor de colocare in DataCenter. DataCenter-ul Interware asigura clientilor nostri spatiu de colocare suplimentar, securizat si extinde capabilitatile noastre pe piata serviciilor de hosting”, a spus Adam Sawicki (foto), CEO al GTS Central Europe.

Interware este un operator alternativ pe piata din Ungaria, care pozitioneaza in segmentul companiilor comerciale solutii de hosting, colocare, internet si servicii de voce fixa. Compania opereaza doua DataCenter-e in Budapesta, cu o suprafata neta totala de 1.075 metri patrati si gazduieste un numar de 3.300 servere ale clientilor, companii active in domenii ca manufacturier, sectorul public, media, IT&C.

Acordul semnat cu Interware urmeaza recentei achizitii de pe piata romaneasca a operatorului de telecomunicatii Datek.

GTS va continua sa-si extinda in acest an capacitatea de colocare prin deschiderea, in a doua jumatate a lunii iulie, a unei noi infrastructuri, de 700 metri patrati, in Praga.

Principalele tari in care opereaza GTS sunt Republica Ceha, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria. Iar prin parteneriate strategice compania interconecteaza si asigura servicii pentru operatori din Bulgaria, Croatia, Moldova, Rusia, Slovenia, Serbia, Turcia, Tarile baltice, Ucraina.

GTS Central Europe are peste 1.300 de angajati si a atins o cifra de afaceri de 384,5 milioane de euro, cu venituri operative (EBITDA) de 86 milioane de euro in 2009.