- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

HP va dezvalui primele tablete proprii in februarie – acestea „nu vor canibaliza” PC-urile

17 Jan, 14:36 • Redactia DailyBusiness
Producatorul de computere Hewlett-Packard va dezvalui in februarie primele tablete ce vor rula sistem de operare webOS de la Palm, compania urmand sa anunte totodata si alte device-uri si "initiative inovatoare", conform lui Todd Bradley, executiv al HP.
HP va dezvalui primele tablete proprii in februarie - acestea nu vor canibaliza PC-urile

„Suntem foarte interesati de piata tabletelor, urmand sa anuntam pe noua februarie primele gadget-uri ce vor rula sistemul de operare webOS, achizitionat de noi de la Palm. Pe noua februarie vom avea mai multe anunturi, in principal despre viitorul webOS si in ce produse il vom include”, spune Bradley, executive vice president pe segmentul de sisteme, citat de CNBC.

Cu toate ca HP se declara o companie interesata de segmentul tabletelor, aceasta nu a prezentat la recent incheiatul targ de la CES nicio tableta. Acest lucru este privit de analisti ca un lucru negativ, acestia apreciind insa faptul ca viitoarele tablete de la HP vor rula un sistem de operare modificat, webOS 2.0.

„Acest sistem de operare este principalul motiv pentru care am decis achizitia Palm, vara trecuta. Acest sistem va face diferenta pe piata tabletelor PC, fiind diferit de tot ce se afla pe piata in prezent. Are optiuni de acces simultan la mai multe conturi, precum contul de Google, Facebook sau Twitter, fiind primul sistem ce poate face, cu adevarat, multi-tasking”, spune Bradley.

Tot acesta spune ca HP nu considera ca tabletele „vor canibaliza” piata de PC-uri. „Acestea vor fi complementare PC-urilor, vor fi folosite pentru conectarea la Internet, cand nu esti acasa. Oamenii sunt in continua miscare si target-ul nostru este sa oferim experiente foarte bune de acces la Internet si consum de media pe tablete, in timp ce dorim sa cream PC-uri care sa fie excelente pentru a crea continut”, mai spune Bradley.