- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Intel investeste 30 mil. $ intr-un start-up cu tablete

08 Apr, 11:56 • Redactia DailyBusiness
Fondul de investitii al Intel va da 30 milioane de dolari producatorului de tablete si ebook-uri (continut digital -n.r.) Kno, potrivit Bloomberg .
Intel investeste 30 mil. $ intr-un start-up cu tablete

Finantarea, care ar urma sa fie anuntata saptamana viitoare, va include atat cumpararea de actiuni, cat si preluarea unor datorii.

Investitia va mari participatia Intel in sectorul tehnologiei educationale, o piata care ar putea ajunge la 47 miliarde de dolari in 2011, potrivit companiei de cercetare Compass Intelligence, citata de Bloomberg.

Mai mult, compania americana spera ca alianta cu producatorul Kno va duce la o mai mare raspandire a chipurilor Intel pe piata tabletelor.

Divizia de investitii a Intel finanteaza tehnologii si produse care pot crea sau pot sustine cererea pentru propriile chipuri.

Intel Capital detinea la sfarsitul anului trecut un portofoliu de investitii in valoare de 2,27 miliarde de dolari. Incepand cu 1991, compania a investit peste 9, 5 milarde de dolari in 1.000 de companii.

Kno a strans anul trecut 46 milioane de dolari din finantari, de la investitori precum Andreessen Horowitz, compania de capital de risc co-fondata de Marc Andreessen, creatorul Netscape.

Kno este al doilea producator de tehnologie destinata sectorului educational (carti si platforme digitale pentru studenti), fondat in 2009 de Osman Rashid.

Intel este cel mai mare producator de cipuri din lume, 80% dintre computerele de pe piata globala utilizand cipuri marca Intel.