- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Investitorii Nokia si-au pierdut rabdarea: Dupa 3 ani, compania nu are un rival pentru iPhone

06 May, 16:11 • Redactia DailyBusiness
Investitorii Nokia si-au exprimat nemultumirea ca la trei ani de la lansarea iPhone, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume nu a reusit sa creeze un rival pe masura, in ciuda bugetelor mari alocate cercetarii si dezvoltarii, potrivit Bloomberg.
Investitorii Nokia si-au pierdut rabdarea: Dupa 3 ani, compania nu are un rival pentru iPhone

„Incepem sa ne pierdem rabdarea si sa ne ingrijoram in ceea ce priveste erodarea valorii brandului. Nokia a aratat prea putin pentru cat de mari sunt bugetele pentru cercetare si dezvoltare”, a spus Max Jul Pedersen, investitor care ia in considerare sa isi vanda participatia pe care o detine la Nokia.

Nokia a cheltuit de aproape sase ori mai mult decat Apple pe cercetare si dezvoltare anul trecut, dar deocamdata nu a reusit sa creeze un telefon care sa aiba un succes asemanator celui intregistrat de iPhone.

Directorul executiv al companiei Olli-Pekka Kallasvuo se va adresa investitorilor in cadrul intalnirii anuale si trebuie sa-i convinga ca Nokia va avea anul acesta smartphone-uri care sa concureze cu Apple, RIM si telefoanele care ruleaza Android.