- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

iPad-ul ar putea canibaliza iPod-urile si notebook-urile

07 May, 10:42 • Redactia DailyBusiness
iPad-ul produs de Apple ar putea canibaliza vanzarile unor dispozitive cum sunt iPod-urile, sistemele portabile de jocuri sau notebook-urile, potrivit unui studiu al Alphawise, departamentul intern de cercetare al Morgan Stanley. Aceste rezultate le contrazic pe cele ale unui alt studiu, potrivit caruia iPad-ul va "fura" numai o mica parte din potentialii cumparatori de iPhone sau iPod Touch, potrivit presei internationale.
iPad-ul ar putea canibaliza iPod-urile si notebook-urile

Alte dispozitive amenintate de iPad sunt cititoarele electronice cum este Kindle, produs de Amazon.com.

Astfel, potrivit studiului Alphawise, 44% dintre cei care detin un iPad au spus ca ar renunta la achitionarea unui notebook, 24% la cumpararea unui MacBook, iar 20% nu ar mai lua in considerare sa-si achizitioneze un PC.

„Vanzarile de PC-uri in Statele Unite, in special pe segmentul notebook-urilor au inceput sa scada in ianuarie, cand Apple a anuntat Ipad-ul si apoi, din nou in aprilie, cand dispozitivul a fost lansat pe piata”, a spus un analist din cadrul Morgan Stanley.

Rezultatele acestui studiu le contrazic, intr-o oarecare masura, pe cele obtinute de analistul Munster de la banca de investitii Piper Jaffray. Astfel, din 448 de detinatori de iPad, numai 1% se gandisera anterior sa-si achizitioneze un iPod Touch, iar 1% un iPhone.