IT&C

iPhone 2021: Un român trebuie să muncească 34 de zile pentru a și-l permite, față de 4 zile - un elvețian

06 octombrie 2021, ora 17:43 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
accessories_3__d7xu5arlwm0y_large.jpg
Un român trebuie să muncească aproape 34 de zile fără să mănânce pentru a-și permite modelul iPhone al anului 2021, cu patru zile mai puțin ca în anul precedent, potrivit unui studiu Picodi. Pe de altă parte, un elvețian poate câștiga banii pentru cel mai nou iPhone în doar 4,4 zile.

Echipa de analiști Picodi a creat un studiu despre prețurile ultimului iPhone în diverse țări, și câte zile de muncă le-ar lua oamenilor din acele țări, inclusiv România, să își permită telefonul, în condițiile în care nu ar mai mânca nimic.
Echipa Picodi.com a juxtapus prețurile iPhone 13 Pro (128 GB) și salariile medii din diverse țări pentru a determina câte zile trebuie să lucreze în medie oamenii pentru a-și permite cel mai recent model Apple.


În România, prețul oficial al iPhone 13 Pro (128 GB) va fi de 5 699 de lei.
 La fel ca în anul precedent, cumpărătorii nu vor găsi în cutie nici încărcător și nici căști. Singura excepție este Franța, unde legea obligă compania Apple să includă căști.

Potrivit celor mai recente date INS, salariul mediu în România este de 5 780 de lei gros (3 545 de lei net). Asta înseamnă că un român mediu ar trebui să muncească timp de 33,8 zile pentru a-și permite un iPhone 13 Pro (presupunând că își cheltuiește toți banii câștigați). Comparativ cu index-ul iPhone al anului trecut, rezultatele României s-au îmbunătățit cu 4 zile.

Iată cum arăta Index-ul iPhone în anii precedenți:
  • 2018 – 41,7 zile
  • 2019 – 36,4 zile
  • 2020 – 37,8 zile
  • 2021 – 33,8 zile
Un elvețian poate câștiga bani pentru cel mai nou iPhone cel mai repede – în doar 4,4 zile. Un american de rând își poate permite cel mai nou gadget Apple după ce muncește timp de 5,9 zile, și un australian – după 6,4 zile.

Dintre țările luate în considerare, cel mai prost rezultat a fost observat în Turcia, unde iPhone-ul valorează 92,5 zile lucrătoare. Al doilea și al treilea cel mai prost rezultat aparțin Filipinelor și Braziliei – 90,2 și, respectiv, 79,2 zile.

Index-ul iPhone este un raport anual între prețul iPhone și salariul mediu realizat de Picodi.com din cu 2018.Index-ul iPhone 2021 a fost calculat pe baza prețurilor iPhone 13 Pro (128 GB) anunțate public pe site-urile locale ale Apple sau ale vânzătorilor autorizați. 


Salariile medii provin din paginile oficiale ale ministerului sau ale biroului de statistică din țările respective și sunt actualizate cu prețurile iPhone publicate în fiecare țară. Salariile nete au fost obținute cu ajutorul calculatoarelor de salarii locale. Salariile lunare au fost împărțite la 21 – numărul mediu de zile lucrătoare într-o lună. În țările în care birourile de statistică folosesc salarii săptămânale, a fost împărțit salariul la 5.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Articole similare
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 19:15
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter