- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Iranul acuza Siemens de atacuri cibernetice

18 Apr, 13:19 • Redactia DailyBusiness
Un comandant militar iranian a acuzat producatorul german de electronice Siemens ca a ajutat Statele Unite si Israelul sa lanseze atacuri cibernetice asupra facilitatilor nucleare pe care statul incearca sa le dezvolte, informeaza The Telegraph.
Iranul acuza Siemens de atacuri cibernetice

Suspiciunile Iranului la adresa Siemens sunt cauzate de faptul ca sistemele de control ale centralelor nucleare din tara, inca neoperationale, sunt dezvoltate de Siemens.

Oficialii iranieni spun ca Siemens trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru atacurile cibernetice si sa explice cum si de ce au oferit „inamicilor” informatii despre codurile sistemelor de control ale sistemelor nucleare.

Iranul considera atacul un act ostil si spune ca acesta ar fi putut cauza daune umane si materiale majore daca nu ar fi fost oprit la timp.

Ambasadorul rus la NATO spunea in ianuarie ca atacurile cibernetice ar fi putut cauza un dezastru similar celui din 1986 de la Cernobil.

Potrivit unei organizatii neguvernamentale americane, aproximativ 1.000 dintre cele 9.000 de centrifuge ale unei facilitati de rafinare a uraniului din Iran au fost oprite la sfarsitul anului 2009 sau inceputul lui 2010 din cauza atacurilor informatice, potrivit sursei citate.