- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Lucrarile de modernizare vor afecta traficul de date Vodafone pana pe 3 martie

26 Feb, 12:10 • Redactia DailyBusiness
Oficialii Vodafone Romania au anuntat marti ca in perioada 26 februarie - 3 martie 2008 operatorul telecom va efectua lucrari de modernizare la unele echipamente radio 3G din Bucuresti, perioada lucrarilor putand duce la scaderea vitezei pentru transferul de date mobile in unele zone ale Capitalei.
Lucrarile de modernizare vor afecta traficul de date Vodafone pana pe 3 martie

Traficul de voce nu va fi afectat, insa serviciile de video telefonie vor fi partial intrerupte, in anumite zone si intervale orare, au spus oficialii Vodafone.

Lucrarile de modernizare vor dura cate aproximativ 6 ore in zilele de 26, 27, 28, 29 februarie si 2, 3 martie, incepand cu ora 7 dimineata. Scaderea vitezei se va resimti in diferite zone ale Bucurestiului, precum Crangasi, Militari, Mall Berceni, Resita, Dristor, Mihai Bravu, Hotel Howard Johnson sau zona Romexpo si Baneasa Nord.

„In functie de cati utilizatori folosesc serviciile 3G din anumite zone, viteza de transfer ar putea scadea mai mult sau mai putin. Este exclus sa cada cu totul”, a precizat pentru DailyBusiness un reprezentant al operatorului telecom.

Vodafone a incheiat anul cu 8,8 milioane clienti. Operatorul telecom Vodafone Romania a inregistrat in trimestrul 3 fiscal (octombrie-decembrie) o crestere a veniturilor din servicii cu 18,8% fata de perioada similara a anului trecut si a adaugat un numar de 228.482 noi clienti, ajungand astfel la 8,8 milioane clienti la finele anului trecut.

Vodafone Romania a inregistrat la finele lunii decembrie un numar de 603.983 de clienti 3G, in crestere cu 21% fata de trimestrul 3 calendaristic.

Principalul concurent in Romania al Vodafone este Orange, care a inregistrat 9,8 mil. clienti anul trecut si venituri de 1,23 mld. euro.