IT&C, MEDIA & MARKETING

Marketing-ul Windows Phone 7 va depasi 400 mil. dolari

28 august 2010, ora 12:10 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Cand vine vorba de smartphone-uri, publicitatea este un criteriu esential al succesului, prin urmare, bugetul de promovare al Windows Phone 7 ii va costa pe cei de la Microsoft peste 400 mil. dolari, relateaza Reuters.
Oficialii Microsoft nu au spus cu exactitate cat vor cheltui pentru promovarea smartphone-ului, insa analistii in telecomunicatii spun ca aceasta suma va depasi 400 mil. dolari.

Desi pare o suma uriasa, de fapt bugetul ar fi similar cu cel vehiculat in lansarile unor alte produse ale companiei. Reuters face o trecere in revista ale acestor lansari.

Windows XP- Microsoft si Intel au cheltuit 500 mil. dolari pentru lansarea sistemului in octombrie 2001. Producatorii de computere si retailerii au mai cheltuit si ei inca 500 mil. dolari.
Xbox- Bugetul a fost din nou de 500 mil. dolari.Windows Vista: USA Today and AdvertisingAge au raportat ca Microsoft a cheltuit 500 mil. dolari pentru lansarea oficiala a Vista din 2007.

Bing: AdAge a scris ca marketing-ul pentru primul motor de cautare al Microsoft, care a fost lansat in iunie 2009, a costat intre 80 si 100 mil. dolari.

Windows 7: Estimarile arata ca valoarea promovarii sistemului ar fi deposit 1 mld. dolari.

Office 2010: 80 mil. dolari, 70% din buget fiind dedicate online-ului.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Noiembrie 2020, 04:32
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter