- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Microsoft ii plateste pe dezvoltatorii de aplicatii Windows Phone 7

14 Jul, 13:42 • Redactia DailyBusiness
Microsoft a decis sa ii stimuleze pe dezvoltatorii de aplicatii pentru sistemul de operare Windows Phone 7 platindu-i, pentru a se asigura astfel ca odata cu lansarea acestei versiuni va mai castiga putin din terenul pierdut in fata rivalilor Apple si Google, potrivit Bloomberg.
Microsoft ii plateste pe dezvoltatorii de aplicatii Windows Phone 7

Compania ofera stimulente financiare, iar in unele cazuri garanteaza un anumit nivel al veniturilor, iar in cazul in care vanzarile nu ating tinta prestabilita, Microsoft promite sa plateasca diferenta, a spus Todd Brix, director in cadrul companiei care lucreaza cu dezvoltatorii de aplicatii.

Microsoft si-a imbunatatit sistemul de operare pentru telefoanele mobile in incercarea de a recupera din cota de piata pierdut in fata Google si Apple. Pentru a castiga clienti, cel mai mare producator de software din lume are nevoie de o oferta ampla de jocuri, muzica si aplicatii de navigare atunci cand telefoanele cu Windows 7 vor ajunge in magazine la sfarsitul acestui an.

Unii dezvoltatori ar putea fi reticenti sa semneze un contract inainte de a fi siguri ca sistemul va atrage suficienti clienti, este de parere Kevin Burden, analist la ABI Research.

Microsoft a mai utilizat acest program de compensare si pentru celelalte versiuni ale sistemului sau de operare pentru telefoanele mobile, dar de aceasta data suma este mai mare, a spus Brix, fara sa spuna exact cat.

„Investim mult pentru a atrage dezvoltatori mari si mici pentru Windows Phone 7, astfel incat acestia sa inteleaga oportunitatea pe care o reprezinta si asiguram cat de multe resurse putem pentru a-i ajuta sa facem din platforma noastra un success”, a mai spus Brix.

In primul trimestru al anului, Windows avea o cota de 6,9% din piata globala de software pentru telefoane mobile, fata de 10,8% in urma cu un an. Sistemul de operare de la Apple avea o cota de 15,9%, in timp ce Android detinea 9,9%, potrivit ABI.