- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Microsoft lanseaza, la nivel global, sistemul de operare Windows 7

22 Oct, 11:28 • Redactia DailyBusiness
Microsoft lanseaza joi, la nivel global, sistemul de operare Windows 7, in 12 limbi, urmand ca la inceputul lunii viitoare sa fie disponibil in alte 24 de limbi, inclusiv in romana, a declarat Dan Bulucea, directorul de marketing al reprezentantei din Romania a producatorului american de software, potrivit Mediafax.
Microsoft lanseaza, la nivel global, sistemul de operare Windows 7

„La o saptamana de la lansarea variantei in engleza, sistemul de operare Windows 7 va fi disponibil si in limba romana. In Romania, varianta de testare a fost descarcata de pana la 40.000 de utilizatori, care ne-au ajutat sa imbunatatim continutul”, a spus Bulucea, prezent la inaugurarea showroom-ului eMag din Cluj-Napoca.

La finele lunii iunie, directorul general al Microsoft Romania, Calin Tatomir, a declarat ca Windows 7 se va vinde de 3-4 ori mai bine in Romania decat varianta Vista.

„In Romania, sistemul de operare care domina piata, cu o cota in jur de 50% este XP. Windows 7 se va vinde de 3-4 ori mai bine decat Vista si va acoperi 70-80% din piata. Rata de adoptie este extrem de rapida”, spunea la acea data Tatomir.

Afacerile din Romania ale producatorului sistemului de operare Windows au urcat anul trecut cu 34,4%, pana la 109,9 milioane lei (29,8 milioane euro), iar profitul net a avut o evolutie slaba, de numai 3,2%, pana la 19,2 milioane lei (5,2 milioane euro), potrivit datelor financiare depuse la Ministerul Finantelor.

Magazinul online de produse IT, electronice si electrocasnice eMag estimeaza ca pana la finele anului va vinde 5.000 de licente Windows 7, inclusiv preinstalate pe PC-uri, potrivit lui Radu Apostolescu, directorul de marketing al eMag.