- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Microsoft va lansa un antivirus gratuit, la concurenta cu Symantec si McAfee

11 Jun, 11:14 • Redactia DailyBusiness
Microsoft este pe "ultima suta de metri" inaintea lansarii unui anti-virus gratuit pentru computere personale, cel mai mare producator de software din lume intrand astfel in concurenta directa cu firme precum Symantec, McAfee sau, in Romania, BitDefender.
Microsoft va lansa un antivirus gratuit, la concurenta cu Symantec si McAfee

Oficialii Microsoft au declarat miercuri ca sunt in proces de testare al unei versiuni beta, la care participa angajatii companiei. Microsoft va lansa pe piata in curand o varianta beta ce va fi disponibila spre download de pe site-ul oficial al companiei.

Dupa anunt, actiunile Symantec au scazut cu 0,5%, ale McAfee cu 1,3%, in timp ce titlurile Microsoft au crescut cu 2,1%.

Investitorii urmaresc cu atentie dezvoltarea noului serviciu al Microsoft, numit Morro (numele unei plaje din Sao Paolo, Brazilia – n.r.), acesta putand avea un impact foarte puternic asupra Symantec sau McAfee, care genereaza anual miliarde de dolari din protejarea computerelor ce ruleaza sistem de operare Microsoft Windows.

„Pe termen lung, antivirusul gratuit de la Microsoft s-ar putea dovedi foarte periculos pentru concurenta”, a declarat Daniel Ives, analist al FBR Capital Markets.

Oficialii Microsoft au spus ca Morro va oferi functii de baza in ceea ce priveste protectia computerelor, produsul fiind deci similar cu produse Symantec sau McAfee care costa circa 40$/an.

Oficiali ai Symantec si McAfee au declarat ca nu considera Morro drept un pericol pentru companii.

„In ziua de azi, consumatorii au nevoie de produse de securitate mult mai complexe decat poate oferi un antivirus gratuit, ce include doar protectie de baza”, a spus Janice Chaffin, Symantec division president.

De partea cealalta, Joris Evers de la McAfee, al doilea antivirus ca si cota de piata globala dupa Symantec, a declarat: „suntem increzatori in abilitatea noastra de a concura cu orice jucator ce va intra pe piata pe care activam”.