IT&C

Ministerul Comunicatiilor a obtinut finantarea unui proiect in valoare de 627.000 euro

24 august 2010, ora 17:13 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a primit de la Comisia Europeana, finantare pentru un proiect in valoare de 627.000 euro, a anuntat marti institutia.
Proiectul se numeste "Studiu in vederea dezvoltarii unui sistem cibernetic integrat la nivel european, utilizand un sistem pilot adresat principalilor furnizori nationali de Internet (ECIS)".

Proiectul se va desfasura pe o perioada de 22 de luni si presupune elaborarea unui studiu pentru dezvoltarea unui sistem european de protectie impotriva atacurilor cibernetice masive asupra infrastructurilor critice de IT&C, efectuate prin intermediul retelelor publice, ale furnizorilor de Internet, ale bancilor.

Rezultatul va consta dintr-un model integrat care va fi propus tutror furnizorilor de servicii electronice din UE. Obiectivele specifice ale proiectului ECIS sunt: promovarea si sustinerea coordonarii si cooperarii comunitare, precum si derularea unor exercitii comune utilizand diverse scenarii pentru a creste eficienta in domeniul protectiei infrastructurilor critice.Ministerul a aplicat pentru acest proiect in septembrie 2009.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 18 Aprilie 2021, 05:45
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter