IT&C

Ministerul Comunicatiilor cauta consultant pentru vanzarea actiunilor detinute la Romtelecom

07 octombrie 2013, ora 15:19 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Romtelecom-Pitesti.jpg
Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) vrea sa achizitioneze servicii de consultanta in vederea vanzarii pachetului minoritar de actiuni detinut la Romtelecom, ofertele urmand sa fie depuse la sediul institutiei pana in data de 7 noiembrie, iar garantia este de 2,3 milioane lei, se arata in cererea de oferte publicata pe site-ul MSI.

"Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) intentioneaza selectarea unui consultant specializat, banca de investitii sau consortiu format dintr-o banca de investitii si consultant juridic, care sa se bucure de reputatie internationala si care sa aiba capacitatea de a presta si servicii de investitii financiare pe piata de capital, pentru acordarea de consultanta necesara in vederea vanzarii pachetului minoritar de actiuni detinut de statul roman prin MSI la SC Romtelecom S.A. (Romtelecom), tinandu-se seama de criterii de calitate si cost ale serviciilor", se mentioneaza in anuntul citat de Agerpres.

Consultantii, cu experienta in derularea proceselor de privatizare sau tranzactii semnificative de vanzare de actiuni, autorizati sa presteze servicii de consultanta necesare pentru si legate de derularea contractului, interesati si eligibili, sunt invitati sa depuna oferta, individual sau in consortiu, pana la data de 7 noiembrie 2013, ora 12,00, ora Romaniei, la sediul MSI, Registratura generala.

Oferta va cuprinde inclusiv informatii privind indeplinirea, in principal, a unor criterii speciale de participare, precum experienta in ultimii 10 ani, in calitate de consultant al guvernelor/ ministerelor/ altor autoritati publice din Romania sau la nivel international, in cadrul unor proiecte de privatizare la companii de stat cu o cifra de afaceri de cel putin 2,5 miliarde lei la momentul demararii procesului de privatizare.

In plus, candidatul trebuie sa aiba la activ cel putin un contract de consultanta a guvernelor/ ministerelor/ altor autoritati publice din Romania sau la nivel international, in cadrul unor proiecte de privatizare cu o valoare de cel putin 1,3 miliarde lei la companii de stat, in ultimii zece ani.In plus, criteriile vizeaza si participarea in ultimii cinci ani in calitate de consultant in investitii financiare pe piata de capital sau vanzari de pachete de actiuni, cumulate in mediul privat, in valoare de cel putin 500 milioane lei, iar in ultimii trei ani sa fi realizat o cifra medie de afaceri de minimum un miliard de lei.

Unul dintre aspectele cele mai importante prevazute in Cererea de oferta se refera la faptul ca entitatile care doresc sa intre in competitie nu trebuie sa fi avut, in ultimii trei ani, contracte de consultanta incheiate cu SC Romtelecom SA, SC Cosmote Romanian Mobile Telecommunications SA, Hellenic Telecommunications Organization SA (OTE).

Cererea de Oferta poate fi achizitionata, incepand cu data de 7 octombrie a.c., de la sediul MSI, in schimbul sumei de 10.000 de euro sau echivalentul in lei, calculat la cursul de schimb afisat de Banca Nationala a Romaniei /BNR/ din ziua platii, pentru persoane juridice romane. in cazul unui Consortiu/Asociere este suficienta probarea achizitionarii de catre cel putin un membru.

Participantii la procedura de selectie sunt obligati sa depuna o garantie de participare in valoare de 2,3 milioane lei sau echivalentul acestei sume, calculat la cursul de schimb BNR din ziua emiterii scrisorii de garantie bancara.

Data deschiderii ofertelor este 7 noiembrie 2013, ora 14,00 (ora Romňniei) la sediul MSI, valabilitatea ofertelor depuse de catre participantii la procedura de selectie fiind de 90 de zile de la data deschiderii ofertelor.

Hotararea de Guvern privind reluarea finalizarii procesului de privatizare a Romtelecom a fost publicata, in data de 5 august 2013, in Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, ministerul de resort va angaja un consultant specializat, banca de investitii sau consultant juridic, care sa aiba capacitatea de a presta si servicii financiare pe piata de capital. in vederea organizarii procesului de selectie, evaluarii ofertelor consultantilor si selectarii consultantului se va constitui o comisie de evaluare si selectare a consultantului.

Indemnizatia membrilor comisiei, inclusiv a presedintelui acesteia, va fi in cuantum de maximum 2.500 de lei/luna, iar cheltuielile vor fi suportate de MSI.

Guvernul a adoptat, in data de 24 iulie 2013, Hotararea care prevede reluarea finalizarii procesului de privatizare a Romtelecom prin vanzarea pachetului minoritar de actiuni pe care statul roman, prin MSI, le detine in companie.

Actiunile au o valoare nominala de 10 lei, echivalentul sumei de 146,461 milioane lei, reprezentand in total 45,99% din capitalul social al Romtelecom.

Actiunea de finalizare a procesului de privatizare a Romtelecom a demarat initial in anul 2005, trei ani mai tarziu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale reluand actiunile de finalizare a privatizarii companiei.

In ultimii trei ani, situatia financiara a Romtelecom arata faptul ca, in anul 2010, s-a inregistrat o pierdere de 232,024 milioane lei, la o cifra de afaceri de 3,028 miliarde lei, in anul 2011 pierderea se ridica la 884,642 milioane lei, pentru o cifra de afaceri de 2,803 miliarde lei, in timp ce, in anul 2012, s-a inregistrat un profit de 312,634 milioane lei, la o cifra de afaceri de 2,729 miliarde lei.

Castigurile operationale ajustate /EBITDA/ ale Romtelecom au scazut, in cel de-al doilea trimestru din 2013, cu 17,1%, comparativ cu intervalul similar din anul anterior, in timp ce veniturile s-au diminuat cu 4,9%, pana la 148,7 milioane euro, de la 156,3 milioane euro, in perioada aprilie - iunie 2012, releva rezultatele financiare ale companiei.

Astfel, castigurile operationale inainte de plata dobanzilor, taxelor si amortizarilor au ajuns la valoarea de 33,5 milioane euro, in scadere cu 17,1%, fata de T2 din 2012, cand suma era de 40,4 milioane de euro.

Romtelecom este o societate pe actiuni oferind astazi servicii complexe pe piata de comunicatii, de la telefonie fixa la Internet, televiziune digitala, IPTV, servicii combinate de date si voce, precum si un program permanent controlat de Customer Care.

Actiunile Romtelecom sunt impartite dupa cum urmeaza: OTE International detine 17.200.357 actiuni (echivalentul sumei de 172.003.570 lei, reprezentand in total 54,01% din Capitalul Social) si statul roman prin MSI care detine 14.646.092 actiuni (echivalentul sumei de 146.460.920 lei, in total 45,99% din Capitalul Social.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 01 Decembrie 2020, 01:56
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter