IT&C

Nokia acuza Apple de incalcarea unor patente si in cazul iPad

07 mai 2010, ora 18:48   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
ipad2.jpg
Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile la nivel mondial, a extins vineri un litigiu cu Apple in domeniul patentelor, pentru a include si iPad.
Grupul finlandez a depus o plangere la o curte federala din statul american Wisconsin prin care acuza ca aparatele iPhone si iPad 3G fabricate de Apple incalca cinci patente importante ale Nokia, transmite agentia Reuters, citata de Mediafax.

Aceste patente nu au fost incluse in actiunile juridice anterioare ale Nokia impotriva Apple.

Cele doua companii se afla in plin conflict juridic, care a inceput in octombrie 2009, cand Nokia a acuzat Apple ca ii foloseste tehnologiile patentate fara sa plateasca.Potrivit Nokia, patentele disputate se refera la tehnologii pentru transmisii de voce si date, folosirea de date in aplicatii si inovatii privind configurarea antenelor, care imbunatatesc performantele.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
StatuiaNuda a spus:
09/05/2010 23:34
Este foarte greu sa dovedesti un furt de idei... chiar daca el exista. Mai ales atunci cand cel care te fura nu-i China -- de la care s-ar astepta oricine.
:)
Daca te fura Apple... ce sa zic! -- cu siguranta ca o face inteligent. Iar daca mai pui la socoteala si popularitatea brandului, cre' ca degeaba te mai numesti Nokia; n'ai ce sa le faci. Asta, repet, in cazul in care cei de la Nokia au dreptate.

Insa Nokia... daca a pierdut din piata, a pierdut pentru ca telefoanele lor au inceput sa fie "naspa" incepand cu seria N. Cel mai bun exemplu este N73-ul de acum 5 ani. Un telefon aaabsolut TERMINAT, scump care... dupa ce il cumparai iti dadeai pumni in cap ca ai aruncat banii pe geam.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 28 Septembrie 2021, 10:37
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter