- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Nokia Siemens Networks, interesata de preluarea unor parti din Nortel

08 Apr, 15:03 • Redactia DailyBusiness
Nokia Siemens Networks, in incercarea de a intra mai puternic pe piata din SUA, a lansat o oferta nesolicitata de preluare a unor mari parti din compania falimentara Nortel, printre tinte numarandu-se segmentul de infrastructura de retea si o unitate de cercetare si dezvoltare ale Nortel, conform unor surse familiare cu situatia citate de Wall Street Journal.
Nokia Siemens Networks, interesata de preluarea unor parti din Nortel

Oficialii companiei de cercetare a pietei Bernstein Research sunt de parere ca Nokia Siemens Networks (NSN) ar putea plati undeva intre 0,5 mld. si 1 mld. $ pe aceste doua segmente din Nortel.

NSN a generat venituri de 198 mil. euro in America de Nord in trimestrul patru al anului, ceea ce reprezinta doar 4,6% din vanzarile totale ale joint venture-ului la nivel global. Nokia incearca de mai multi ani sa castige o prezenta importanta in America de Nord.

„Ar putea oare o preluare a unor afaceri Nortel din SUA sa deschida puternic portile pentru Nokia in America de Nord? Aceasta este marea intrebare”, a spus Jari Honko, un analist al eQ Bank.