IT&C, NEW MEDIA

Orange lansează in România soluție pentru casa inteligentă

19 februarie 2016, ora 11:25 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Orange Smart Home.jpg
Orange a lansat joi în magazinele din România o soluție pentru casa inteligentă, ce include un sistem de senzori wireless gestionați printr-o aplicație dedicată ce poate fi accesată de pe telefon, tabletă sau laptop. 

Pachetul propus include doi senzori la alegere, un dispozitiv central la care aceștia sunt conectați, un SIM de date mobile, notificări nelimitate pe e-mail și SMS și acces la aplicația Orange Smart Home ce permite monitorizarea și controlul casei.

Pachetul poate fi achiziționat printr-un abonament lunar de 15 euro, pe o perioadă de doi ani.


Soluția Orange Smart Home poate fi personalizată cu senzorii doriți, în funcție de nevoile fiecărui client, iar pachetul de bază poate fi completat cu senzori suplimentari, ce pot fi achiziționați separat.Soluția poate fi instalată chiar și de către persoanele mai puțin tehnice, iar, pentru a funcționa, dispozitivul central are nevoie de internet de mare viteză. Pachetul include și un SIM de date care asigură backup-ul soluției în cazul în care conexiunea principală la internet pică, monitorizând în continuare casa și trimițând alerte dacă este cazul.

Studiile arată că printre cele mai importante preocupări legate de casă ale utilizatorilor se numără siguranța familiei și a locuinței, prin evitarea sau prevenirea accidentelor umane și a pierderilor materiale, sau optimizarea costurilor, prin plata exactă a resurselor consumate și prin folosirea acestora pentru o stare de confort crescută.

Soluția Orange Smart Home a fost testată de peste 50 de utilizatori timp de două luni.

Senzorii Orange Smart Home sunt conectați la dispozitivul central, ceea ce facilitează setarea diferitelor acțiuni și scenarii. Spre exemplu, prin funcția de verificare a temperaturii, disponibilă în senzorii de fum, clienții pot seta temperatura la care centrala termică să fie pornită, prin activarea prizei electrice.

De asemenea, tot în funcție de scenariile prestabilite, clienții primesc notificări pe e-mail și SMS. Astfel, pus pe ușa de la intrare, senzorul de ușă/fereastră va avertiza utilizatorul Orange Smart Home când cineva intră în casă, acesta putând verifica identitatea persoanei prin conectarea la camera video Wi-Fi.


„Credem că viitorul este al produselor conectate care ne ușurează viața și se adaptează nevoilor consumatorilor", a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer la Orange România.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din IT&C
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Luni, 21 Mai 2018, 15:57
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter