- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Organizatorii CERF au investit 300.000 euro si au iesit in pierdere

10 Jun, 00:01 • emanuel.ceciu
Prima editie de business a targului CERF, organizata in perioada 3-5 iunie 2009, i-a costat pe organizatorii Expotek aproximativ 300.000 euro, oficialii companiei declarand pentru DailyBusiness.ro ca au inregistrat pierderi dupa aceasta editie a targului de tehnologii IT.
Organizatorii CERF au investit 300.000 euro si au iesit in pierdere

Dupa editia din 2008, oficialii Expotek declarau ca au inregistrat profit de „zeci catre o suta de mii de euro”. In 2008, organizarea CERF a presupus investitii de 500.000 euro.

„Anul acesta nu am realizat profit, considerand mai degraba ca facem o investitie in viitoarele editii ale evenimentului”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Dan Voicu (foto), director general Expotek.

Principala nereusita a CERF-ului in acest an, care a atras circa 4.000 de vizitatori, a fost numarul mai redus de spatii de prezentare decat si-ar fi dorit organizatorii, conform acestora.

„Pot spune ca ne-am fi dorit sa avem un numar si mai mare de spatii de prezentare la CERF 2009. Dar acest lucru a fost compensat de succesul de care s-au bucurat cele 15 conferinte Technology Forum la care au participat peste 800 de persoane”, a mai spus Voicu.

Ca punct pozitiv, seful Expotek considera ca „faptul ca am atras atentia unui numar mare de vizitatori din segmentul business este una dintre principalele reusite ale acestei editii a CERF. De asemenea, am reusit sa avem printre participanti companii cu notorietate, cum ar fi Microsoft, Dell, IBM, care s-au aflat la prima participare la CERF sau care nu mai fusesera prezente de 10 ani”.

Oficialii Expotek au exclus posibilitatea de a renunta la a mai organiza CERF in anii urmatori, declarand totodata ca „este prematur sa configuram urmatoarea editie. Vom putea da detalii consistente pe aceasta tema la sfarsitul anului, timp in care vom urmari dinamica pietei de IT&C”.