- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Panasonic tinteste vanzari anuale de 32 mld. $ din afacerile cu energie, pana in 2019

08 Jan, 14:24 • Redactia DailyBusiness
Panasonic estimeaza venituri de 32 miliarde de dolari anual din afacerile cu baterii si energie, tinta care ar trebui atinsa la sfarsitul anului fiscal care se termina pe 30 martie 2019, pe fondul cresterii cererii pentru masinile electrice si energie solara, informeaza Bloomberg.
Panasonic tinteste vanzari anuale de 32 mld. $ din afacerile cu energie, pana in 2019

Suma reprezinta o treime din vanzarile estimate pentru anul fiscal care se va termina in martie 2019, iar anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte care a avut loc vineri, la Osaka.

Panasonic a anuntat investii de peste un miliard de dolari in operatiunile din domeniul energiei solare ale Sanyo Electric, in urmatorii sase ani.

Panasonic a finalizat luna trecuta preluarea participatiei la Sanyo, cel mai mare producator de baterii reincarcabile din lume, pentru care a platit 4,3 miliarde de dolari.

Compania estimeaza ca in anul fiscal care va incepe in aprilie si se va termina in 2011, va reusi sa revina pe profit dupa pierderile inregistrate in anul fiscal care se va incheia in martie 2010.

Astfel, pentru urmatorul an fiscal se asteapta un profit net de 1,13 miliarde dolari, dupa piederile de 1,21 miliarde de dolari aferente anului fiscal curent.