- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Piata aplicatiilor pentru telefoane mobile va creste la 17,5 mld. $ pana in 2012

18 Mar, 11:58 • Redactia DailyBusiness
Apetitului global pentru aplicatiile pentru telefoane mobile va exploda in urmatorii doi ani, piata urmand sa ajunga la 17,5 miliarde de dolari in 2012, potrivit unui studiu realizat de GetJar, cel de-al doilea mare magazin de aplicatii pentru telefoanele mobile din lume, scrie BBC News.
Piata aplicatiilor pentru telefoane mobile va creste la 17,5 mld. $ pana in 2012

Studiul arata ca descarcarile de aplicatii vor spori de la 7 miliarde cat au fost in 2009 la 50 miliarde pana in 2012, reprezentand o crestere anuala de 92%.

De asemenea, studiul sugereaza ca pozitia de lider a Apple in acest segment ar putea fi schimbata.

Telefoanele mobile obisnuite sunt mai putin puternice decat telefoanele inteligente, dar pot accepta aproape doar o treime din aplicatii, se mai arata in studiu.

Nu ar trebui create aplicatii doar pentru smartphone-uri, desi acestea reprezinta un fenomen destul de important, telefoanele obisnuite detinand 90% din piata globala, potrivit lui Ilja Laurs, directorul executiv al GetJar.

Magazinul de aplicatii Apple, App Store, este considerat ca fiind un jucator dominant, dar pe aceasta piata mai sunt si alti jucatori, precum BlackBerry, Microsoft, Google, Nokia, si Samsung.