IT&C

Piata mondiala de PC-uri a crescut cu peste 24% in T1

16 aprilie 2010, ora 12:21 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
computer.medie.jpg
Vanzarile de PC-uri la nivel global au inregistrat o crestere semnificativa in primele trei luni ale anului, potrivit estimarilor a doua companii de cercetare de piata, in conditiile in care companiile au inceput sa cheltuiasca din nou pe tehnologie, scrie presa internationala.
IDC estimeaza ca piata a crescut cu 24,2% in intervalul ianuarie-martie, pana la 79,1 milioane de unitati, in timp ce Gartner apreciaza o crestere de 27,4%.

Dupa un an in care companiile au cheltuit putin pe tehnologie, in 2010 ar trebui sa isi deschida portofelele pentru a-si innoi echipamentele IT. IDC estimeaza ca vanzarile de PC-uri vor creste cu peste 15% anul acesta.

"Rezultatele din primul trimestru indica o piata a PC-urilor care isi revine, sustinuta de inlocuirea echipamentelor de pe pietele mature", a declarat Mikako Kitagawa, analist in cadrul Gartner, care a precizat ca inlocuirea PC-urilor determinata de Windows 7 va deveni mai pregnanta in a doua jumatate a anului si la inceputul lui 2011.Hewlett-Packard se mentine lider pe piata globala a computerelor, cu o cota de piata de 19,7%, urmata de Acer cu 13,6%. Dell ocupa locul al treilea cu 13,3%.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 08:35
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter