IT&C, REAL ESTATE

Primul bloc cu padure verticala din Romania: temperatura din locuinte va fi controlata prin smartphone

16 aprilie 2019, ora 16:54 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Vox Vertical Village dormitor.jpg
Toate locuințele din cadrul proiectului rezidențial Vox Vertical Village, care va fi livrat în Timișoara la finalul lui 2019, vor fi echipate cu sisteme smart home de ultimă generație, ale căror prețuri pleacă de la 4.000 de euro și ating și 10.000 de euro în cazul penthouse-urilor.

Vânzările în cadrul proiectului au atins 20%, în prezent realizându-se lucrări la radierul dintre etajul întâi și al doilea. Proiectul va reuni 120 de locuințe într-o clădire cu 10 niveluri, investiția realizată în dezvoltarea proiectului ridicându-se la 14 milioane de euro.

”Prețul rămâne principalul factor de decizie pe piața rezidențială însă în zona superioară a segmentului middle market și pe cel premium contează deja o serie întreagă de alți factori, cum ar fi conceptul proiectului sau gradul de tehnologizare a locuinței. Ne apropiem de anul 2020, aproape totul este la doar o atingere iar locuințele trebuie să țină pasul”, a declarat Vlad Vela, directorul general al Vox Property Group, dezvoltatorul proiectului.

Vox Vertical Village
Vox Vertical Village
Astfel, locuințele din cadrul Vox Vertical Village vor fi echipate cu sisteme inteligente prin care se vor putea controla iluminatul și temperatura ambientală, atât prin acționare directă cât și prin senzori de miscare care pot ridica sau scădea, spre exemplu, temperatura în funcție de prezența unei persoane.De asemenea, sistemele audio – video din locuință, rulourile, perdele și draperiile, aerul condiționat și sistemele pentru securitatea locuinței – detecție inundație, incendiu, efracție și camere de supraveghere – vor putea fi controlate atât prin intermediul telefoanelor inteligente, tabletelor sau a ecranelor tactile din locuințe.

Prețurile de listă ale sistemelor inteligente incluse în locuințele din cadrul Vox Technology Park pleacă de la 3.500 de euro pentru un apartament cu două camere și ajung la 9.500 de euro pentru un penthouse cu patru camere, ele fiind incluse în prețurile de vânzare.

Vox Vertical Village
Vox Vertical Village
Vox Vertical Village reprezintă un proiect în premieră pe piața rezidențială din România, presupunând dezvoltarea unui "vertical village", care va include și o "pădure pe verticală" formată din peste 1.000 de arbuști și diferite plante care vor fi plantați atât în interiorul proiectului cât și pe terasele locuințelor.

Astfel, peste o treime din suprafața construită a Vox Vertical Village va fi reprezentată de către spații verzi și terase. Fiecare locuință va beneficia de o terasă generoasă, axul central al clădirii urmând să fie liber, creându-se astfel un atrium generos, asemănător pieței centrale dintr-o localitate tradițională.

Vox Vertical Village va include o serie întreagă de facilități, precum piscină exterioară, cinema și o sală de fitness complet echipată iar fiecare locuință va fi echipată cu sisteme inteligente de ultimă generație care vor putea controla toți parametrii existenți.

Vox Vertical Village va dispune și de o parcare subterană și supraterană compusă dintr-un total de 138 de locuri de parcare – 94 în subteran și 44 la nivelul solului.

Antreprenorul general al proiectului este PORR Construct, una dintre cele mai mari companii de construcții active în România.

Proiectul este dezvoltat în imediata apropiere a Vox Technology Park, dezvoltat de asemenea de către Vox Property Group în urma unei investiții de 30 de milioane de euro.  Compania este activă de mai mulţi ani pe pe piața rezidențială din Timișoara, în timp ce Virgil Tornoreanu, managing partner al Vox Property Group, este un antreprenor local cu activități pe piața imobiliară și în sectoarele IT&C.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 23 Octombrie 2021, 11:11
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter