IT&C, CARIERE

Prinde-l pe chiulangiu! Cum pot fi monitorizati angajatii prin aplicatii mobile

10 martie 2014, ora 13:03, autor(i): Andreea Radu   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Telefon-cafea.jpg
Daca angajatii mai reuseau sa fure cateva minute din timpul de lucru in teren pentru interesele personale, in prezent acestia pot fi monitorizati de catre conducerea companiilor chiar si cu ajutorul unei aplicatii pe telefonul mobil.

Conducerea companiilor va putea vedea tot ce misca fiecare angajat, cu o aplicatie pentru sistemele de operare Android, care va fi lansata la cel mai important targ international din domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, CeBIT 2014 (10-14 martie, Hanovra, Germania).

Cum functioneaza?

Cu ajutorul aplicatiei Nexus Locator, instalata pe telefonul de serviciu, sunt transmise date catre sistemul Nexus GPS Tracking, care concepe rapoarte de monitorizare si informeaza persoanele autorizate de äplimbarileö fiecarui angajat.

Sunt inregistrate in timp real viteza de deplasare, perioadele de stationare sau traseul parcurs intr-un interval de timp, precum si atingerea punctelor de interes pentru companie (hot spots). Marja de eroare a inregistrarilor este de pana la 5 metri. Aplicatia nici nu necesita conexiune permanenta la reteaua GSM. Exista optiunea de a inregistra datele in telefon pentru a fi trimise la server atunci cand dispozitivul este conectat la o retea WiFi.Printre avantaje se numara cresterea sigurantei angajatilor care au activitati in zone cu acces dificil sau in zone izolate unde se pot rataci, dar si posibilitatea de a se interveni in timp util in caz de accident. De asemenea, companiile obtin o perspectiva ampla asupra productivitatii angajatilor. Astfel, costurile sunt reduse, timpului de lucru este optimizat, iar numarul de ore suplimentare scade.

Nexus Electronics SRL este o companie romaneasca, fondata in 2006,cu activitate pe piata de sisteme de monitorizare. In 2012, compania a raportat cifra de afaceri de 4,43 milioane de lei si un profit net de 1,53 milioane de lei, conform datelor de pe Ministerul de Finante.

Citeste si:
Piata muncii in 2014. Unde ai sanse de angajare anul acesta
Cauti un job in 2014? Ce vor angajatorii si ce salarii ofera
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Energie impura a spus:
10/03/2014 16:10
Si brusc toate telefoanele de serviciu vor avea brusc probleme cu bateriile si se vor opri pentru cateva ore subit...
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 14 Aprilie 2021, 23:31
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter