- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Radu Georgescu a mutat Gecad-ul in Cipru: \”Evit ca acelasi venit sa fie impozitat de mai multe ori\”

03 Sep, 16:06 • gecad.epayment
Radu Georgescu a infiintat un holding cu sediul in Cipru, avand in portofoliu cele patru firme din grupul Gecad si alte investitii ale antreprenorului roman.
Radu Georgescu a mutat Gecad-ul in Cipru: \Evit ca acelasi venit sa fie impozitat de mai multe ori\

Holdingul este controlat de Georgescu si de sotia sa.

„Am creat acest holding pentru a-mi consolida businessul si nu am putut s-o fac in Romania pentru ca nu exista legislatia necesara. Nu sunt un finantist, dar am inteles ca prin crearea structurii de holding nu platesc mai putine taxe pe venitul realizat, dar evit ca acelasi venit sa fie impozitat de mai multe ori doar pentru ca trece prin entitati succesive„, a declarat Radu Georgescu pentru DailyBusiness.ro.

Companiile membre ale Gecad Group vor activa in continuare in Romania, a precizat acesta.

„Crearea acestei structuri de tip holding apare ca o etapa normala in dezvoltarea business-ului menita sa creeze premisele unei dezvoltari viitoare durabile a liniilor de afaceri, fie prin propriile resurse, fie prin atragerea unor investitori straini”, a explicat Radu Georgescu.

Grupul de firme Gecad a pierdut in 2008 circa 1,8 mil. euro, mai putin fata de anul anterior, cand cele patru companii au inregistrat, cumulat, pierderi de circa 1,9 mil. euro, conform datelor publicate pe Ministerul de Finante.

Afacerile celor patru companii ce se afla sub umbrela Gecad s-au ridicat in 2008 la 7,2 mil. euro, in crestere cu 7% fata de veniturile de 6,7 mil. euro inregistrate de acestea in anul precedent.

Gecad Group include companiile Gecad Net, Gecad ePayment, Gecad Software si Gecad Technologies.

Radu Georgescu a vandut tehnologia antivirus RAV catre Microsoft in 2003, pentru o suma aproximata de surse din piata la 19 mil. dolari.