- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

RCS&RDS a anuntat oficial lansarea Internetului mobil in Bihor si Timis, la 7,2 Mbps

16 Sep, 13:30 • mihaela.tudorancea
Operatorul RCS&RDS, detinut de omul de afaceri Zoltan Teszari, a anuntat oficial lansarea Internetului mobil in judetele Bihor si Timis, momentan, cu viteze de pana la 7,2 Mbps, urmand ca pana la sfarsitul anului oferta sa fie extinsa la nivelul tuturor marilor orase din Romania.
RCS&RDS a anuntat oficial lansarea Internetului mobil in Bihor si Timis, la 7,2 Mbps

DailyBusiness.ro a publicat in premiera, in urma cu o saptamana, informatii despre lansarea comerciala a Internetului mobil de catre RCS&RDS.

Operatorul furnizeaza deja servicii de televiziune, Internet prin cablu, telefonie fixa si telefonie mobila.

„Operatorul de telecomunicatii lider pe segmentul serviciilor de internet din romania cu peste 1.000.000 de utilizatori unici, a lansat Internetul mobil Digi Net Mobil cu viteze de acces de pana la 7.2 mbps in judetele Bihor si Timis, urmand sa extinda oferta la nivelul tuturor marilor orase din Romania, pana la finele acestui an. In acest moment, in restul retelei nationale 3G a RCS&RDS oferta de Internet mobil este disponibila la viteze de acces de pana la 384 kbps (viteza „clasica” a tehnologiei 3G – n.r.)”, se precizeaza in anuntul companiei.

Oferta de 15 lei, TVA inclus, cu trafic nelimitat, este disponibila atat pentru clientii persoane fizice cat si pentru zona de business, pe telefoanele mobile sau prin modem care se conecteaza la portul USB al unui computer sau laptop.

Pentru conectarea la internet pe telefonul mobil este necesar ca terminalul sa aiba incorporat un modem de date 3G. In prezent, in oferta RCS&RDS exista doua telefoane care permit accesul la Internetul Mobil, potrivit declaratiilor anterioare ale unui operator din call-center-ul RCS&RDS. Pentru a beneficia de viteza de 7.2 mbps, modemul din telefonul abonatului va trebui sa permita aceasta viteza.

„Pentru utilizarea Digi Net Mobil pe computer, RCS&RDS ofera gratuit un modem USB de date 3G in custodie, pentru abonatii deja existenti, si contra cost, pentru cei care doresc doar Internet Mobil de la RCS&RDS”, au precizat reprezentantii companiei.

Abonatii care beneficiaza de serviciul de Internet de la RCS&RDS pot opta pentru Internet mobil la 10 lei, TVA inclus, sau gratuit, astfel: in cazul abonatilor de Internet Cable Link si Fiber Link 1, optiunea pentru Internet Mobil presupune plata unui abonament lunar de 10 lei, TVA inclus, iar in cazul abonatilor sai de Cable Link si Fiber Link 2, RCS&RDS are o oferta speciala, Internet mobil gratuit cu trafic nelimitat, cu viteze de pana la 7.2 mbps si echipament in custodie (modem USB).

„Abonatii serviciului de telefonie mobila la 2 euro/ luna cu convorbiri nelimitate in reteaua RCS&RDS, precum si cei care nu platesc abonament pentru telefonia mobila dar platesc exclusiv convorbirile in aceasta retea sau convorbirile plus un abonament la un alt serviciu al companiei, pot beneficia de aceasta viteza de acces si in afara unui abonament cu cost lunar la Internet mobil, pentru 0.05 euro/ 1 mb, respectiv 0.1 euro/ 1 mb. Oferta este disponibila pe orice telefon mobil care incorporeaza un modem 3G si permite o rata de transfer de pana la 7,2 mbps”, se precizeaza in anuntul RCS&RDS.

Pentru cei care opteaza doar pentru oferta de Internet Mobil a RCS&RDS, compania are disponibil acest serviciu in abonament de 15 lei, cu viteze de pana la 7.2 mbps, trafic nelimitat inclus si echipament de acces la un cost de 55 euro, fara TVA.

RCS&RDS a raportat pierderi nete de 84 milioane de lei (22,9 milioane de euro) in 2008, la o cifra de afaceri de 1,4 miliarde de lei (387 milioane de euro).

La sfarsitul lui 2008, RCS&RDS avea 1,2 milioane de clienti pe telefonie mobila, serviciu introdus in urma cu un an, si circa 1,4 milioane de clienti pe cablu. Compania, detinuta de omul de afaceri Zoltan Teszari, aflat in topul celor mai bogati romani, mai este prezenta si pe segmentele de telefonie fixa si Internet.

RCS&RDS mai are operatiuni in tari precum Slovacia, Cehia, Croatia, Serbia.

Principalii concurenti ai RCS&RDS pe piata de telecomunicatii sunt UPC si Romtelecom pe partea de cablu, Internet si telefonie fixa, si Orange, Vodafone si Cosmote Romania pe segmentul de telefonie mobila.