- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

RCS&RDS ataca si pe televiziune HD si Internet mobil prepay cu \”preturi scazute\”

27 May, 14:16 • emanuel.ceciu
Operatorul telecom RCS&RDS va lansa in prima parte a lunii iunie serviciul de televiziune HD precum si serviciul de telefonie prepay, ce va include si Internet mobil preplatit. Oficialii companiei nu au facut in prezent publice preturile, subliniind doar ca "vor fi scazute".
RCS&RDS ataca si pe televiziune HD si Internet mobil prepay cu \preturi scazute\

Serviciile se vor adresa exclusiv pietei din Romania. „Ne aflam inca in negocieri pentru mai multe canale ce urmeaza a fi livrate in high definition, deci nu pot inca sa spun cate vom lansa. In mod clar va fi cel putin un canal sportiv, pentru a prinde inceputul Campionatului Mondial de Fotbal”, a spus Valentin Popoviciu, director dezvoltare al RCS&RDS, prezent la Ziua Comunicatiilor.

RCS&RDS este unicul operator telecom major din Romania care inca nu a facut publice rezultatele afacerilor din 2009. „Le vom face publice in cateva luni”, spune Popoviciu care nu a dorit sa comenteze nici asupra numarului de clienti.

In ceea ce priveste activitatea RCS&RDS din Slovacia, unde filiala locala a companiei romanesti este contestata de mai multi concurenti si autoritati locale din cauza practicilor de cablare aeriana, oficialul RCS&RDS a spus ca „nu cunosc situatia, trebuie sa ma interesez”.

Intrebat cand am putea asista in Romania la impamantarea cablurilor, oficialul companiei telecom, lider pe segmentul TV, a spus ca nu poate preciza o data exacta. „Tine foarte mult de stat, dar si de intelegerea dintre noi, operatorii. Se fac pasi in aceasta directie, dar destul de incet”. Costurile impamantarii sunt intre patru si zece ori mai mari decat cele necesare instalarii cablurilor pe stalpi.

Principalii concurenti ai RCS&RDS sunt Romtelecom, UPC Romania, precum si Orange, Vodafone si Cosmote.