IT&C

Romania a castigat finala Campionatului de Robotica din Coreea de Sud

30 ianuarie 2019, ora 13:32 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
IMG_4356.jpg
Trei echipe de tineri din Romania au câștigat mai multe premii în cadrul Campionatului de Robotică din Coreea de Sud, medalia de aur și Winning Alliance Award fiind cele mai importante.

Tinerii sunt înscriși în programul BRD First Tech Challenge Romania, implementat de Asociația „Nație Prin Educație”.

Echipa de robotică AutoVortex a decis să facă alianță cu o altă echipă românească prezentă la concurs, Quantum Robotics. Împreună, tinerii au câștigat astfel încă o finală a unei competiții internaționale de prestigiu.

Pe lângă această performanță, echipa AutoVortex, din care face parte și Victor, băiatul cel mare al Danei Războiu, a mai câștigat și premiile Captain of Alliance și Connect Award.Qube, cea de-a treia echipă românească prezentă la concursul din Coreea de Sud a fost răsplătită cu premiul pentru design.

„Elevii au petrecut acolo patru zile. Deplasarea în sine e destul de complicată, pentru că roboții lor trec prin controale riguroase în aeroport, care durează mult. Un drum de la București la Seul ajunge astfel să fie de 24 de ore, fiind foarte obositor. Sunt foarte mândră de ceea ce au realizat acolo”, a declarat Dana Războiu, fondatoarea Asociației „Nație Prin Educație”.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 23 Octombrie 2021, 11:25
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter