- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Romania catre UE: Reorganizarea ANRCTI a fost \”corecta si obiectiva\”

26 Sep, 13:43 • Redactia DailyBusiness
Decizia privind reorganizarea autoritatii de reglementare in comunicatii a fost corecta si obiectiva, avand la baza considerente care reclama urgenta, a declarat Károly Borbély, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, in scrisoarea trimisa vineri, Comisarului European Viviane Reding.
Romania catre UE: Reorganizarea ANRCTI a fost \corecta si obiectiva\

„Va retin atentia in legatura cu scrisoarea dvs. din data de 19 septembrie 2008, prin care exprimati ingrijorarea referitor la adoptarea, de catre Guvernul Romaniei, a unei Ordonante de Urgenta privind reorganizarea autoritatii nationale de reglementare in domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei. Va asigur ca decizia privind reorganizarea autoritatii de reglementare a fost corecta si obiectiva, avand la baza considerente care reclama urgenta. Principalul scop al reorganizarii nu a fost acela de a diminua competenta, atributiile sau organizarea interna a institutiei, ci, dimpotriva, s-a urmarit consolidarea autoritatii, prin extinderea competentei noii autoritati si asupra Internetului care inregistreaza o dezvoltare rapida in Romania”, a precizat Borbély.

Viviane Reding i-a trimis saptamana trecuta o scrisoare „foarte urgenta” ministrului roman al comunicatiilor, Karoly Borbely, in care cerea explicatii pentru decizia de a restructura Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI). Comisarul european ameninta in scrisoare ca va actiona Romania in justitie, daca Bucurestiul nu raspunde pana la 26 septembrie, a scris NewsIn.

„Solicit autoritatilor romane sa aplice in totalitate principiile UE de a garanta independenta organismelor de reglementare si sa ne informeze fara intarziere cu privire la motivele care au dus la aceste masuri. Termenul-limita pentru un raspuns al Guvernului roman este 26 septembrie”, preciza comisarul european.

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a fost reorganizata joia trecuta de Guvern, prin urmare fostul presedinte, Dan Georgescu, nu si-a putut relua functia pe care a recastigat-o in instanta dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a suspendat revocarea sa din functie.