- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Ioannidis, Romtelecom: Ne permitem sa reducem cu pana la 29% preturile la Internet

28 Jun, 12:25 • Redactia DailyBusiness
Romtelecom reduce preturile pentru serviciile de broadband la nivel national si simplifica portofoliul de abonamente, astfel ca din 28 iunie vor fi disponibile trei pachete, cu preturi cuprinse intre 2,9 euro si 5,9 euro, fara TVA. In plus, cei care utilizeaza, pe langa Internet, si serviciile de telefonie au reduceri de 35% la abonamentele de voce, a anuntat luni compania.
Ioannidis, Romtelecom: Ne permitem sa reducem cu pana la 29% preturile la Internet

Romtelecom avea pana in prezent trei tipuri de abonamente – Surf, ce ofera viteze de pana la 2Mbps cu preturi intre 2,9 si 4,1 euro, Play, cu viteze intre 4 Mbps si 50 Mbps si preturi ce variaza intre 4,4 si 6,1 euro si Internet Power, cu viteze de pana la 100 Mbps, cu preturi cuprinse intre 5,9 euro si 8,1 euro. Preturile nu includ TVA.

Preturile variau in functie de regiunea tarii si acoperirea pe care o avea Romtelecom in acea regiune. „Uneori este nevoie sa instalam de la zero aparatura pentru Internet in anumite zone. In aceasta situatie, eram nevoiti sa ridicam pretul abonamentului. De luni insa, vom oferi, indiferent de zona si de cheltuielile noastre, preturile cele mai reduse la cele trei pachete”, spune Yorgos Ioannidis, director general al Romtelecom.

Astfel, abonamentul Clicknet Surf, care ofera viteze de download de pana la 2Mbps, va avea pretul unic de 2,9 euro/luna (fara TVA). Clicknet Play va avea acum un tarif unic de 4,4 euro/luna (fara TVA) si va asigura viteze de download de pana la 50 Mbps, in timp ce Clicknet Power va fi disponibil la un pret unic de 5,9 euro/luna (fara TVA) si va asigura viteze de pana la 100 Mbps, in functie de conditiile tehnice disponibile.

Clientii care vor utiliza atat servicii de Internet, cat si de voce, vor avea o reducere de 35% pentru cele 5 tipuri de abonamente de voce fixa, astfel ca acestea vor avea, dupa reducere, preturi intre 4,5 euro/luna si 8,8 euro/luna, fara TVA.

„Este bine ca am inceput inca din timp sa reducem cheltuielile in cadrul companiei, altfel probabil ca ar fi fost necesar sa asteptam mai mult pana sa lansam aceasta oferta. In situatia aceasta insa, suntem dispusi, din economiile facute, sa acoperim noi cheltuielile de instalare a echipamentelor acolo unde este nevoie, lasand preturile cat mai jos”, mai spune Ioannidis.

De aceste preturi vor beneficia atat clientii noi cat si cei vechi, dar care nu se afla sub un contract ce include promotii, mai spune Ioannidis. Anterior acestor reduceri, de preturile cele mai mici pe cele trei pachete puteau beneficia doar 15-20% dintre clientii Romtelecom.

Seful Romtelecom spune ca strategia a fost luata inainte de potentiala crestere cu 5% a TVA-ului pe piata locala. „Chiar si asa, preturile oferite de Romtelecom in prezent, comparat cu cele anterioare, vor fi mai mici”, spune Ioannidis. „In Grecia cresterea TVA-ului a avut deja loc in primavara. Ne asteptam ca si in Romania consumul sa scada. Nu sunt expert macroeconomic, dar consider ca Romania are nevoie de sprijinul FMI. Daca guvernantii nu gasesc insa modalitati sa implementeze cerintele FMI in pracica, ar putea insa pierde acest sprijin”, spune Ioannidis.

Romtelecom a inregistrat in primul trimestru venituri de 194,8 mil. euro, in scadere cu 3,3% fata de aceeasi perioada a anului precedent, inregistrand profit operational de 59,3 mil. euro, in scadere cu 20%.

Concurentii Romtelecom pe piata din Romania sunt Orange, Vodafone, RCS&RDS si UPC.