- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Schimbare de CEO la Flamingo: Stefan Treiber il inlocuieste pe Jiri Rizek

21 Jul, 17:17 • Redactia DailyBusiness
Cehul Jiri Rizek, director executiv al retailerului de IT&C, electronice si electrocasnice Flamingo International, va parasi functia de director executiv incepand cu luna august, locul sau fiind preluat de germanul Stefan Treiber (foto), 38 de ani, membru al Consiliului de Administratie Flamingo din mai 2008.
Schimbare de CEO la Flamingo: Stefan Treiber il inlocuieste pe Jiri Rizek

„Pe perioada mandatului in Flamingo, Jiri Rizek a contribuit substantial la dezvoltarea retelei Flanco World, care a reprezentat principala sursa de crestere a afacerii grupului, precum si la consolidarea afacerilor Flamingo”, a declarat Dragos Simion, presedinte al consiliului de administratie al Flamingo International.

Rizek va ramane in cadrul Flamingo in calitate de consultant.

„Am decis aceasta schimbare a rolurilor in beneficiul companiei. Ne propunem sa responsabilizam la nivel executiv mai multe resurse pentru a putea sustine cu succes planurile de capitalizare suplimentara a companiei in a doua jumatate a anului 2009 si pentru a maximiza accesul la oportunitati pana la finalul anului 2010. Mandatul lui Jiri Rizek urma sa expire oricum anul viitor, astfel incat am folosit constructiv disponibilitatea lui Stefan Treiber de a prelua acest proiect in acest moment”, a mai declarat Dragos Simion.

Stefan Treiber este partener fondator al companiei de consultanta Candidus, cu sediul in Munchen. Activitatea sa se concentreaza pe domeniile de Operational Excellence, Post-Merger Integration, Restructurare si Supply Chain Management.

Stefan Treiber are 11 ani de experienta in consultanta in management. Pana in 2002 a activat in pozitia de Senior Manager pentru Operatiuni Globale la A.T. Kearney. Anterior, a fost Senior Manager in cadrul grupului marchFirst, unde a coordonat proiecte de consultanta din domeniul e-Business. Stefan Treiber si-a inceput cariera profesionala la Arthur D. Little, in domeniul Operations Management.

„Suntem convinsi ca noul CEO, Stefan Treiber, va aduce o perspectiva noua asupra proceselor operationale si financiare, in linie cu noile conditii de piata. Vom beneficia asadar de expertiza lui Stefan Treiber, insa cu responsabilitati executive sporite fata de pozitia de membru in Consiliul de Administratie, fara sa renuntam la contributia lui Jiri Rizek”, a adaugat Simion.

Retailerul Flamingo International a generat, pe primul trimestru al anului, vanzari de 100 mil. lei (circa 24 mil. euro), in scadere cu 40% fata de aceeasi perioada din 2008 cand compania genera afaceri de 170 mil. lei.

Principalii concurenti ai Flamingo sunt Altex, Domo sau Depozitul de Calculatoare si eMag.ro.