- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Seful France Telecom: Voi insista la Apple ca sa lanseze cat mai curand iPhone in Romania

14 Mar, 13:00 • emanuel.ceciu
Telefonul iPhone al companiei americane Apple ar putea fi adus oficial in Romania de operatorul Orange pana la finele anului, in situatia in care oficialii Apple se vor lasa convinsi de presedintele France Telecom ca Romania reprezinta o piata chiar mai buna decat cea din vestul Europei.
Seful France Telecom: Voi insista la Apple ca sa lanseze cat mai curand iPhone in Romania

„Pentru a primi un raspuns clar la intrebarea ‘cand va fi adus iPhone-ul in Romania’, trebuie sa discutati direct cu Steve Jobs (directorul executiv Apple – n.r.). Dar, eu incerc de mai multe luni sa conving oficialii Apple sa lanseze mobilul si in Romania, aceasta fiind o piata pe care o consider cu mare potential”, a declarat vineri Didier Lombard, presedinte al France Telecom.

Acesta a precizat ca Apple s-a aratat reticenta la aducerea iPhone-ului in Europa, compania americana lansand telefonul pana in prezent doar in Franta, Anglia si Germania. France Telecom este operatorul care are exclusivitate pentru distributia iPhone-ului in Franta.

„Consider ca Romania are o populatie mult mai deschisa catre noi tehnologii, mult mai doritoare de noi gadget-uri, decat alte state din Europa de Vest”, este de parere presedintele France Telecom.

Acesta a precizat ca va mai discuta cu Apple in urmatoarele luni, incercand sa ii convinga pe reprezentantii companiei sa lanseze si in Romania telefonul.

Didier Lombard a sustinut vineri o conferinta de presa cu ocazia atingerii numarului de 10 mil. clienti pentru Orange Romania. Presedintele grupului France Telecom a aratat in cadrul conferintei telefonul sau iPhone, declarandu-se „foarte multumit” de produsul Apple.

In prezent, telefonul iPhone poate fi achizitionat pe piata din Romania la preturi ce variaza intre circa 1.800 si 2.500 lei, de la diversi retaileri. Deoarece aparatul nu a fost pana in prezent lansat oficial pe piata autohtona, cei care cumpara pe astfel de canale nu beneficiaza de asistenta tehnica sau alte tipuri de suport din partea Apple.