IT&C

Sharp lanseaza in Romania tehnologia Quattron Pro

16 aprilie 2014, ora 12:26 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
sharp.jpg
Tehnologia Quattron Pro, patentata de gigantul japonez Sharp, a fost lansata marti in Romania.

Tehnologia ofera o rezolutie de 2,5 ori mai mare decat Full HD si redare de continut 4K. Quattron Pro este cea de-a doua generatie a tehnologiei Quattron cu pixeli in patru culori, care adauga un sub-pixel galben suplimentar la sub-pixelii standard rosu, verde, albastru (RGB).

Televizoarele Sharp AQUOS 3D UQ10 cu tehnologia Quattron Pro pot afisa o rezolutie cu de 2,5 �ori mai mare decat Full HD. Aceasta inseamna ca permite vizualizarea materialelor inclusiv continutul cu rezolutie 4K - intr-o rezolutie mai mare decat orice alt model de televizoare Full HD. Chiar daca materialul vizualizat are o rezolutie mai mica, dispozitivul de scalare al ecranului Quattron Pro va mari rezolutia sa pana la 4K, indiferent daca acesta este un semnal de pe cablu, TV, Blu-ray, DVD, de pe consola de jocuri sau prin satelit.

Tehnologia inteligenta de la Sharp de control a sub-pixelilor este capabila sa imparta sub-pixelii in cele 4 culori primare (RGBY), atat pe verticala, cat si pe orizontala, generand astfel 8 sub-pixeli per pixel, acestia fiind controlati individual. Aceasta tehnologie genereaza asadar 16 milioane de sub-pixeli - cu 10 milioane mai multi decat la televizoarele Full HD conventionale.

In prezent televizoarele din seria UQ10 sunt singurele televizoare Full HD LED TV �certificate de catre THX disponibile pe piata europeana. Aceste televizoare sunt echipate cu sisteme de sonorizare Yamaha HXT, care compenseaza nu numai sunetele joase, ci si pe cele medii si inalte, oferind atat un bas mai bogat si mai grav, cat si inalte mai clare si mai penetrante, obtinand un sunet bogat si fidel originalului.

Conectarea televizoarelor Sharp din seria UQ10 cu orice dispozitiv mobil ofera acces nelimitat la divertisment. Datorita aplicatiei pentru dispozitive mobile Aquos Remote Lite, televizorul poate fi controlat cu ajutorul tabletei sau al smartphone-ului. In afara de aceasta, folosind tehnologia Miracast, multimedia si jocurile de pe smartphone sau tableta pot fi vizualizate direct pe ecranul televizorului UQ10.

Ecranele Sharp pot fi puse in valoare si prin Maguay GamePower Exh, un sistem de gaming si multimedia, care foloseste procesor Intel din generatia a 4-a, placa de baza cu Chipset Z87, placa video high-end nVidia, carcasa speciala pentru sisteme de gaming, cu posibilitati de conectare externa a HDD-urilor, silentioasa si eficienta ce permite un flux de aer optim racirii componentelor high-end integrate.

Disponibil la dimensiuni ale ecranului de 60, 70 si 80 de inci, UQ10 permite vizionarea atat in 2D, cat si in 3D. Tehnologia folosita de Sharp pentru ecrane inteligente si plusul de rezolutie inseamna ca distantele de vizionare sunt de doar 2,3 metri pentru ecranul de 60 inci, de 2,7 metri pentru cel de 70 inci si de doar 3 metri pentru ecranul de 80 de inci. Preturile pornesc de la 10.499 lei si ajung la 32.999 lei.


Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 22 Martie 2019, 23:10
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter